Especials 07/04/2013

Nani López de Sagredo: "En situacions crítiques és quan realment et coneixes"

Nani López de Sagredo és la primera persona que s'ha sotmès a un trasplantament i després ha estat capaç de completar una prova Ironman, la triatló més exigent

Joan Serra
1 min

BUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

"Quan em van anunciar que tenia un tumor de 12 centímetres al fetge, li vaig respondre al metge que era impossible, que fes el favor de tornar-ho a mirar. No m'ho creia perquè he estat una persona disciplinada i ordenada. He fet esport, no he begut ni he fumat, i no m'ha agradat sortir de nit. Sempre he fet vida sana". Així relata Nani López de Sagredo (51 anys), pèrit d'assegurances i esportista amateur, el cop que li va suposar el diagnòstic del càncer que li van detectar el 2005. Les hores de bicicleta s'havien acabat, almenys de moment. Li havien d'extirpar el 60% del fetge. L'operació que li van practicar a l'Hospital de la Vall d'Hebron semblava suficient per aturar el càncer, però no ho va ser.

Mig any després, una ecografia feta en un dels controls rutinaris als quals estava sotmès va revelar l'aparició de tres tumors més al fetge. Era imprescindible un trasplantament. La seva vida perillava. "Els metges em van dir que era l'única possibilitat de sobreviure", recorda aquest pare inconformista de Santa Maria de Palautordera, el primer trasplantat que ha acabat una prova Ironman, la triatló més exigent.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium de l''Ara Tu'.

stats