Especials 01/09/2013

Navarro diu que l'ANC ha de pagar les despeses extraordinàries que generi la Via Catalana

El primer secretari del PSC ha comparat la cadena humana de la Diada amb un partit del Barça i considera que els contribuents no han de pagar les despeses extraordinàries d'una activitat organitzada per una entitat privada en un moment de "greus dificultats econòmiques"

Efe
2 min
Navarro intentarà segellar la pau amb els crítics en una reunió

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hauria d'assumir totes les despeses extraordinàries que generi la Via Catalana.

"Seria lògic pensar que no siguem tots els contribuents els que hàgim de pagar les despeses extraordinàries d'una activitat que organitza una entitat privada. Això seria lògic, com el FC Barcelona, que arriba a acords amb l'Ajuntament de la ciutat sobre les despeses de seguretat i transport", ha dit Navarro en declaracions a Efe.

El líder del PSC ha fet aquestes consideracions quan queden menys de dues setmanes per a la cadena humana independentista de la Diada i ha subratllat la necessitat que l'ANC, en tant que entitat privada, assumeixi les despeses extraordinàries en un moment "de greus dificultats econòmiques i retallades" en la Generalitat.

El PSC, que no comparteix la reivindicació de la cadena encara que la respecta, no participarà en aquesta iniciativa però sí que assistirà "sense cap dubte" a tots els actes institucionals de la Diada, una jornada que ha de ser, subratlla Navarro, "plural i de tots els catalans, pensin el que pensin". En aquest sentit, aquest partit veuria un "error" que el PP de Catalunya no acudís a aquests actes oficials perquè en aquest cas "els seus votants no estarien representats el dia de tots els catalans".

Encara que el PSC no dóna suport a la cadena independentista ni hi estarà representat oficialment, alguns dirigents dels sectors més crítics amb la direcció de Navarro i que defensen tesis sobiranistes sí que hi seran. El líder socialista respecta la decisió dels seus companys de partit però els demana "coherència", ja que uns pocs dies després de participar en aquella mobilització independentista estaran defensant el model federal en la Festa de la Rosa, que habitualment se celebra al setembre i a la qual es preveu que hi assisteixi el líder del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba.

stats