Nits d'estiu i de festes
Especials Nits d'estiu 18/06/2023

Nits d’estiu, nits de festival

Els grans i els petits esdeveniments de música, teatre, circ, dansa… de tot l'estiu

1 min
Baixada de falles a Thaüll

Arriba el bon temps i tot són festivals. N’hi ha de tota mena: grans, petits, mitjans, pioners, reconeguts a nivell internacional, convencionals, trencadors, clàssics, multidisciplinaris, específics, perduts al mig del no res, en auditoris, en entorns naturals, en espais inesperats… N’hi ha tants que en trobaràs més d’un i de dos que encaixen amb el que estàs buscant, i el millor de tot és que si et deixes sorprendre viuràs experiències increïbles.

Hi ha diversos factors que expliquen aquesta allau d’oferta cultural. Sí, aquesta època de l’any convida més a les activitats de lleure, però també són possibles perquè existeix una indústria potent dedicada a la creació i producció d’espectacles, i els macrofestivals permeten uns muntatges que serien impensables de manera aïllada i que en canvi en un festival es poden racionalitzar i resulten més accessibles per al públic.

A Catalunya a més dels festivals tenim tota mena de propostes culturals i d’entreteniment que tenen un poder d’atracció artístic i turístic indubtable. Des de museus que obren les portes a noves disciplines artístiques fins a propostes amb un rerefons solidari, cultura des de les alçades, la possibilitat de gaudir de la brisa del mar mentre sona música clàssica, viure un bosc convertit en un escenari d’indiepop, veure el millor cinema a l’aire lliure, omplir un poble de dansa, sorprendre’t amb malabars i acrobàcies sota els estels o redescobrir les arrels en festes on la tradició popular és la protagonista. Qui podria resistir-s’hi? Estàs a punt? Et faltaran dies i moltes nits per gaudir-los tots. 

stats