Especials Nits d'estiu 11/06/2021

Platja d'Aro omple l'estiu amb festivals per a tots els públics

Xalaro, Nits de Jazz, Desemboca i FestiSurf, quatre propostes d'alt nivell

3 min
El Pot Petit, una de les grans atraccions del Xalaro

Xalaro, la cita que reuneix tota la família

Adaptat a la situació actual, Platja d’Aro recupera el festival Xalaro el cap de setmana del 19 i el 20 de juny. En aquesta 7a edició s’hi han programat 18 espectacles de música, circ, màgia, humor i instal·lacions interactives, així com una gimcana per a tots els públics que arriba amb sorpreses de la mà d’en Xalarí, la mascota de les activitats familiars al municipi, que també tindrà un paper important en altres moments del festival. El joc, l’aprenentatge, la descoberta i l’experimentació prendran protagonisme en diferents espais que compartiran amb actuacions destacades com les de Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, entre moltes altres. Cal destacar també les dues sessions de la proposta multidisciplinar Cabaret Xalaro, en què les arts circenses prendran protagonisme.

La formació Girona Jazz Project, a la programació de les Nits de Jazz.

Nits de Jazz, a l’espai Masia Bas

El so inspirat en el soul i la música llatina dels Boogalizer donarà el tret de sortida a la 24a edició del festival Nits de Jazz de Platja d’Aro el divendres 2 de juliol a l’espai Masia Bas, que fins al 6 d’agost serà l’escenari dels sis concerts gratuïts que formaran aquest festival. A causa de les mesures sanitàries actuals, l’aforament serà limitat i caldrà retirar entrada prèvia a Entrades.platjadaro.com una setmana abans de cada concert. També es podran obtenir al Punt d’Informació Turística que s’instal·larà a partir del 14 de juny a l’avinguda de S’Agaró. Els concerts que se succeiran setmanalment portaran a Platja d’Aro Pol Omedes Quintet & Mayte Alguacil, Girona Jazz Project, BCN Sax Quartet & Francesc Capella i Selva Big Band. Clourà el cicle Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble.

Corcs, una proposta sorprenent al Desemboca.

Desemboca, rock’n’roll estiuenc concentrat

En només un jornada, el Desemboca Rock’n’Roll Festival aglutinarà el dissabte 3 de juliol diferents propostes que ompliran l’escenari de la sala polivalent de Castell d’Aro de rock’n’roll, garatge, rhythm’n’blues, soul, punk i psicodèlia. Seguirà la línia dels seus 10 anys d’història de donar visibilitat a formacions capdavanteres, tot i que en aquesta ocasió se centrarà en grups d’àmbit nacional i estatal. La 8a edició del festival presentarà les actuacions de Los Bengala i Fetus –que presentaran el seu nou disc, Sota, cavall i rei, amb versions en clau de punk i garatge del cançoner popular de Jaume Arnella–. També hi haurà concerts d’Ian Kay –que defensarà el seu primer disc en solitari de rock’n’roll amb regust de The Kinks, Dylan, The Byrds i The Easybeats– i Corcs Drum&Organ –una proposta sorprenent amb instruments recuperats de fa 50 anys.

Lord Diabolik portaran els seus sons psicotròpics al FestiSurf.

FestiSurf Costa Brava

La temporada estiuenca de festivals a Platja d’Aro finalitza el 18 de setembre amb la novena edició del FestiSurf Costa Brava, que portarà al Palau d’Esports i Congressos del municipi el millor del surf-rock, un estil que té l’origen a la Califòrnia dels anys seixanta. L’esdeveniment manté la gratuïtat de les passades edicions però amb reserva prèvia d’entrades al portal web Codetickets.com, perquè l’aforament és limitat. Aquest any hi actuarà el duet franco-espanyol Lord Diabolik amb els seus sons psicotròpics; Tiburona, un trident femení madrileny amb aromes dels seixanta; Los Capitanes i el seu rock’n’roll accelerat amb tints de garatge, i Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes 2.

stats