Especials 11/09/2012

Rajoy torna a rebutjar el pacte fiscal i les proclames independentistes i demana concentrar-se “en el que realment és important”

"Si en algun moment de la història recent és fonamental que treballem junts per millorar el benestar i crear ocupació em sembla que aquest moment és el d'ara. M'agradaria que tothom ho tingués clar", assegura el president espanyol

Joan Faus
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a demanar aquest dimarts a la Generalitat concentrar-se "en el que realment és important" i deixar de banda la proposta del pacte fiscal i les proclames independentistes.

"Si en algun moment de la història recent és fonamental que treballem junts per millorar el benestar i crear ocupació em sembla que aquest moment és el d'ara. M'agradaria que tothom ho tingués clar i ens concentréssim en el que realment és important, que afecta la forma de viure i el benestar dels espanyols", ha dit Rajoy, en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre finlandès, Jyrki Katainen, en ser preguntat sobre la manifestació a favor de la independència que se celebrarà aquest dimarts a Barcelona i les paraules del president del Govern, Artur Mas, que ha dit que "si no hi ha acord amb Madrid pel pacte fiscal, el camí de la llibertat de Catalunya està obert".

Uns segons abans, Rajoy havia dit sobre la manifestació que respecta "la forma de pensar de cadascú" i que no té "cap comentari a fer sobre aquest assumpte", i sobre la proposta de pacte fiscal, que en parlarà el proper dia 20 en la reunió que mantindrà amb Mas a Madrid, i que no pot "avançar" què li dirà.

Com ja va dir dilluns en una entrevista a TVE, el president espanyol ha assegurat que en “aquests moments és molt important ser prudent” i “tenir molt clara la situació” que està travessant Espanya i els “problemes de cadascú”. En concret, ha citat els “problemes molt importats” de Catalunya, com l'augment de l'atur i del dèficit i el deute públic, i ha reiterat que l'Estat està intentant ajudar-la, en referència al fons de liquiditat autonòmic per fer front als venciments de deute. En aquest sentit, ha insistit que el “repte” de Catalunya, la resta de comunitats autònomes i el conjunt d'Espanya és “créixer i crear ocupació” i que un cop s'assoleixi aquest objectiu “estarem en una altra situació” perquè la “gent podrà treballar” i totes les administracions “tindran més ingressos”.

stats