Contingut patrocinat
Especials 06/10/2023

El Penedès fa olor de tardor

Podeu fer plans a l’aire lliure, activitats en família i descobrir la Ruta del Vi del Penedès.

Redacció
3 min
El Penedès és una comarca rica en natura, història, cultura i bon vi. I la tardor és una de les millors èpoques de l’any per recórrer-la de dalt a baix.

Comencem pels plans més familiars: avui us descobrim “A la recerca dels Vitis”, diversos jocs en 12 municipis amb un Vitis personalitzat en cadascun. Els Vitis són uns éssers fantàstics que ho saben tot del Penedès i que us descobriran un munt de coses de cada poble! Només cal escanejar el codi QR i començar aquest divertit joc: fareu volar la imaginació i aprendreu mentre us endinseu en un món màgic. Quan acabeu el joc, rebreu al vostre correu el cromo d’un Viti. Col·leccioneu-los tots!

D’altra banda, teniu altres activitats ben divertides com el circuit d’aventura de les Deus Aventura. Circuits ben divertits i dividits per edats per a nens a partir d’1 any. Reserveu els vostres circuits disponibles els caps de setmana i festius. També podeu descobrir el Castell de Penyafort passant-t’ho d’allò més bé amb la seva gimcana, una barreja perfecta de diversió i cultura en un dels enclavaments patrimonials més emblemàtics de l’Alt Penedès. Aquestes activitats familiars, i moltes més, us esperen!

I a qui no li agrada descobrir què hi ha entre bambolines? Doncs ara teniu l’oportunitat de visitar la Casa de la Festa Major, a Vilafranca del Penedès, per admirar les peces d’imatgeria i bestiari festiu i trobar informació sobre els balls i les colles castelleres.

Totes aquestes activitats, i moltes més, us esperen!

Si també voleu gaudir de les rutes a l’aire lliure

El Penedès és una comarca ideal per als amants de la bici. Amb la ruta Penedès 360º podreu recórrer aquestes terres vora el mar, entre vinyes i per la muntanya. Dalt d'una bici, probablement és una de les millors maneres d’entendre la immensitat i els contrastos que aquest territori ofereix als seus habitants i a tots aquells que s’endinsen per visitar-lo. La 360º compta, doncs, amb tres rutes circulars i en 4 etapes, com per exemple The Original. Aquest recorregut us acostarà a entorns desconeguts i a camins insospitats. Sense dificultats tècniques, és pensat per fer amb bici elèctrica o gravel i és una ruta 100% pedalable, per la qual cosa us recomanem que us ho prengueu com un petit viatge que cal anar assaborint.

Per als que us agradi més caminar, també trobareu opcions com la Via Augusta i el Camí del Riu, a més de la xarxa de camins que proposen els parcs d’Olèrdola, del Foix i del Garraf.

I si parlem del Penedès, hem de parlar de vi!

És hora de l’activitat amb més sabor: la Ruta del Vi. Un recorregut per endinsar-se al cor d’aquest territori vinícola i saber què hi ha més enllà d’aquesta beguda dels déus. L’enoturisme és, sens dubte, un dels atractius més importants de la destinació, així que no podeu passar per alt les experiències que tenen per a vosaltres. Podeu començar per fer una visita amb un tast a un celler. Encara que n’hàgim vist abans, cadascun té la seva personalitat, la seva història i una passió que es trasllada als seus vins. Podeu acompanyar el tast amb un maridatge de productes locals i conèixer què es cou al Penedès, mai més ben dit. El paté de Gall del Penedès IGP segur que us sorprendrà... I podeu acabar fent un pícnic entre vinyes.

Com podeu veure

El Penedès té molt a oferir a la tardor. Ara a l’octubre, per exemple, teniu el Cavatast: la mostra de cava i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia és una cita imprescindible amb un ambient festiu i familiar. També aquest mes, Sant Martí Sarroca celebra la Fira Medieval en l’entorn del Conjunt Monumental. Finalment, el Clownic de Torrelles de Foix proposa espectacles, fires artesanes, food trucks i molta diversió.

Al novembre teniu el Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi. Organitzat pel Vinseum, aquest esdeveniment recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment.

Ja sabeu, doncs: l’estiu s’ha acabat, però encara queda molt per fer! Trobareu tota la informació que necessiteu a la web www.penedesturisme.cat/ca per continuar gaudint durant la tardor!

www.penedesturisme.cat

Amb aquestes temperatures agradables, el Penedès ofereix activitats variades per a totes les edats.
stats