Especials 11/09/2012

"Estem a punt de tenir Onzes de Setembre de celebració": la Diada en 20 frases

Líders polítics i d'entitats socials expliquen què significa l'Onze de Setembre per a ells. Els punts de vista són múltiples

Ara
3 min
Fossar de les Moreres/ Perte Tordera

Barcelona1. Artur Mas, president de la Generalitat: "Si no hi ha acord amb Madrid pel pacte fiscal, el camí de la llibertat de Catalunya està obert".

2. Josep Maria Àlvarez, secretari general d'UGT: "El govern espanyol i el conjunt de la societat espanyola han de veure que Catalunya ha dit prou".

3. Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural: "Ja fa tres Diades que reivindiquem. Estem a punt de tenir Onzes de Setembre de celebració".

4. Joan Laporta, diputat no adscrit: "La classe política ha de transformar la realitat en allò que vol el poble".

5. Marta Rovira, secretària general d'ERC: "A partir del dia 12 de setembre hem de saber respondre a aquest anhel cada vegada més gran del nostre poble a favor de la independència".

6. Uriel Bertran, secretari general de SI: "Avui 84 diputats es manifestaran als carrers de Barcelona. Si no fem més la puta i la Ramoneta, demà 84 diputats han de votar a favor de la independència".

7. Toni Strubell, diputat de SI: "Espanya ja forma part del passat".

8. Oriol Pujol, secretari general de CDC: "Espero que sigui una Diada en què Catalunya emprèn clarament el camí cap a la llibertat".

9. Josep Maria Pelegrí, secretari general d'UDC, ha alertat el president espanyol, Mariano Rajoy, que "la voluntat de ser catalans" no és "cap embolic ni cap cosa estranya".

10. Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, defensa que és "molt important" que el país "vagi unit", que faci "pinya" en uns moments com aquests.

11. Xavier Trias, alcalde de Barcelona (CiU), està "completament d'acord" amb el lema de la manifestació, 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

12. Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana: "Espero que es tracti de la marxa més important i massiva de la història" de Catalunya.

13. Joan Herrera, líder d'ICV-EUiA: "Estem en una de les diades més decisives, amb més intervenció de l'Estat i dels mercats, i per tant més lluny de la plena sobirania".

14. Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PPC: "Si la prioritat ara no és la crisi, com va demostrar Mas en el seu discurs, sinó portar Catalunya a camins desconeguts, el PPC no podrà estar al seu costat, sinó que estarà clarament al davant".

15. Alfonso Alonso, portaveu parlamentari del PP al Congrés dels Diputats, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, de practicar el "populisme" per oferir "solucions màgiques" com el pacte fiscal o la independència a un problema "complex" com és la crisi actual.

16. Carme Chacón, diputada del PSC i exministra de Defensa: "No hi vaig [a la manifestació] perquè no comparteixo el lema. [...] Sento un absolut respecte pels que hi van".

17. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona (PSC): "No hem de tenir por, si cal el poble català s'haurà de manifestar amb una consulta amb garanties legals, i això arribarà tard o d'hora. Ho hem d'abonar i saber formalment i oficialment què vol el poble català".

18. Pere Navarro, primer secretari del PSC: "Avui més que mai cal reivindicar que Catalunya tingui un tracte just per part de la resta d'Espanya, per part del govern d'Espanya, que tingui el tracte que es mereix des del punt de vista econòmic i institucional".

19. Mònica Terribas, editora de l'ARA i presentadora de l'acte de la Ciutadella: "Joan Sales va dir: 'Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils'".

20. Miquel Calçada, periodista: "Aviat veurem unes eleccions plebiscitàries", en una entrevista al primer número de la revista per a iPad 'Esguard'.

stats