Premsa de Barcelona i Madrid
Portada a portada 16/11/2012

"La policia espanyola vincula comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb la corrupció de CiU", a la portada d''El Mundo'

Segons el diari, un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica sosté que part de les comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del Palau "s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents"

Ara
2 min
El Mundo, 16 de novembre del 2012

BarcelonaEls diaris d'aquest divendres titulen:

El Mundo: "La policia espanyola vincula comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb la corrupció de CiU". Segons el diari, un "esborrany" de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sosté que part de les comissions que les empreses suposadament pagaven a CDC a través de la trama del Palau "s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents". Concretament es parla de dipòsits bancaris a Suïssa i Liechtenstein "controlats per Artur Mas, pare i fill, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrussola, i el seu primogènit Jordi". Segons l'informe policial citat pel diari 'El Mundo', els Pujol tenien "tres comptes numerats i dues caixes de seguretat amb número correlatiu a la que el propi [Fèlix] Millet" té a Lausana. "El que ve a suggerir la policia espanyola és que es transvasava els diners de les caixes de seguretat de Fèlix Millet a les de Pujol", diu el diari. I afegeix: "Els agents assenyalen que les 'mossegades' eren del 4% sobre l'import total de l'adjudicació". Diu l'informe citat pel diari: "Un 2,5% revertia en els partits polítics vinculats a la Generalitat i l'1,5% es destinava a despeses, comissions i col·laboracions de Fèlix Millet i els seus col·laboradors al Palau [Jordi Montull i Gemma Montull], així com comptes privats d'alguns dirigents polítics i/o de familiars polítics directes més propers". El diari també diu que el pare del president de la Generalitat, mort el març passat, "va cobrar unes suculentes quantitats per exercir de testaferro dels Pujol a Liechtenstein" i que també "hauria dut a terme el mateix rol en favor del seu fill". Per últim, el diari diu que s'han trobat connexions entre els comptes d'Arturo Fasana –vinculat a la trama Gürtel– i els de Jordi Pujol pare i fill.

Abc: "Els Mossos van negar el seu auxili a la Policia Nacional" i "Nova provocació del Regne Unit per Gibraltar"

La Razón: "Emboscada dels Mossos a la Policia Nacional"

El País: "La moratòria en els desnonaments s'aplicarà només en casos extrems" i entrevista a Rafael Correa, president d'Equador: 'El perillós és l'esquerranisme del tot o res"

La Vanguardia: "Avançament pírric", "Els míssils arriben a Tel Aviv" i "Rabaixa d'impostos a Madrid per a Eurovegas"

El Periódico: "Non Stop: El govern restringeix la moratòria dels desnonaments als casos més greus" i "Els incidents del 14-N enterboleixen la campanya"

El Punt Avui: "Pedaç als desnonaments"

L'ARA: "Solució de mínims per als desnonats"

stats