Portada a portada 04/10/2014

“L'art modern, mirall del país”, portada de l'ARA

La nova col·lecció d'art modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya, tema destacat de diumenge

Ara
2 min
portada ara 5 octubre 2014

BarcelonaLa portada en pdf

La nova col·lecció d'art modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya és el tema destacat del diari ARA d'aquest diumenge. "L'art modern, mirall del país" és el titular de la portada. Tal com vam fer amb els diaris sobre Joan Miró i Miquel Barceló, avui l'ARA "tuneja" totes les pàgines amb peces de la nova col·lecció d'art modern del MNAC.

Hi trobareu 10 coses:

1. Dossier de sis pàgines. El MNAC acaba de presentar una revolucionària nova presentació de les col·leccions del segle XIX i XX. Analitzem la col·lecció en un dossier especial.

2. Cinc motius per anar-hi. Us donem cinc bones raons per visitar les col·leccions. En teniu una mostra també en aquest vídeo.

3. Entrevista al cap de col·leccions del MNAC, Juan José Lahuerta.4. Article

del director del museu, Pepe Serra, que explica quin és el futur del museu.

5. L'opinió dels experts. Quatre especialistes donen la seva visió crítica sobre la nova presentació de la col·lecció:

  • Antoni Llena, artista
  • Mercè Vidal, historiadora i especialista en art dels segles XIX i XX
  • Pedro Azara, arquitecte i professor d'estètica
  • Joana Hurtado, comissària d'art contemporani

6. Més de 100 obres d'art, en lloc de les fotografies habituals. Totes les imatges que il·lustraran les notícies, reportatges i altres continguts del diari de diumenge seran peces del museu: pintures, dibuixos, fotografies, escultures, cartells, mobiliari, joies...

7. Obres de... molts dels artistes més coneguts del museu: Marià Fortuny, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Juli González, Pablo Gargallo, Gaudí, Jujol, Torres-Garcia, Miró i Isidre Nonell. Però, també, de creadors més desconeguts: Lluïsa Vidal, Pere Tornés Esquius i Ramon Calsina, entre molts altres.

8. El romànic, a l''Emprenem'. El diari se centra en la nova col·lecció, però el suplement 'Emprenem' fa un viatge més enrere amb peces del fons medieval del museu.

9. Retrats de Ramon Casas, en lloc de les fotos dels columnistes. Tots els nostres articulistes canvien la seva imatge per un dibuix fet per Ramon Casas d'algun dels intel·lectuals i artistes de la seva època que va retratar. Qui serà Carles Capdevila? Qui serà Toni Soler? Qui serà qui? La resposta, diumenge al diari.

10. 'Mirades' especial, amb Perejaume. El pòster central del diari l'ocuparà un tastet de l'exposició en què l'artista de Sant Pol fa un treball conceptual a partir de la col·lecció del museu. La mostra s'inaugura la setmana que ve.

stats