Especials 22/09/2012

El govern portuguès cedeix a la pressió popular i reconsidera l'alça de les cotitzacions

Després de dues setmanes de mobilitzacions l'executiu de Passos Coelho fa marxa enrere i diu en un comunicat que "estudiarà alternatives" a l'augment de set punts de les retencions en les nòmines dels treballadors

Agències
1 min

LisboaLa pressió social i política ha pogut amb les dures mesures d'austeritat del govern de Pedro Passos Coelho, dictades per la 'troica'. El govern portuguès ha emès aquest dissabte un comunicat on admet "estar disponible per a, en el marc de la concertació social, estudiar alternatives" a la decisió de pujar set punts les retencions en les nòmines dels treballadors.

L'últim actor que s'havia sumat a les protestes socials, de patronals, sindicats i oposició política era el president de la república, Aníbal Cavaco Silva, que va demanar a Passos Coelho aquesta setmana que escoltés les reivindicacions del seu poble.

La proposta del govern portuguès de pujar el 2013 les contribucions que paguen els treballadors a la Seguretat Social i baixar les que abonen les empreses per a cada treballador va ser anunciada pel mateix Passos Coelho el divendres 7 de setembre, amb l'objectiu de "crear llocs de treball" i frenar així l'augment continu de l'atur.

stats