La Manifestació
Especials 11/09/2012

Un diputat del PPC al ple del Congrés: "Fins i tot el lema de la manifestació és una gran mentida"

José Ignacio Llorens diu que les enquestes estan "més o menys manipulades" i que "milions de catalans" volen seguir a Espanya

Ara / Acn
2 min

MadridEn una jornada històrica en què bona part dels diputats catalans al Congrés han expressat el seu suport a la manifestació sobiranista que ha recorregut el centre de Barcelona, el diputat del PPC José Ignacio Llorens ha aprofitat part del temps de què disposava en el debat d'una moció sobre pedregades per criticar durament la marxa i ha afirmat que "fins i tot el lema de la manifestació és una gran mentida". Llorens, que ha rebut els aplaudiments del grup del PP, ha afirmat que el seu és l'únic partit que "està defensant la Constitució a Catalunya" i representa "els milions de catalans que no s'han manifestat perquè volen seguir a Espanya i a Europa".

Les seves paraules contrasten amb la moderació i la contenció que ha marcat la tònica de les reaccions dels membres del govern espanyol i de la cúpula del Partit Popular. Fins i tot el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha evitat fer una crítica a la marxa aquest migdia en una roda de premsa a la Moncloa, en què s'ha limitat a afirmar que ell "respecta la forma de pensar de cadascú" i per tant no té "cap comentari a fer" sobre aquesta qüestió, malgrat que ha recordat que cal sortir de la crisi des de la unitat.

Si Catalunya surt d'Espanya "surt d'Europa"

Llorens –que ha sigut renyat pel president del Congrés per desviar-se del tema del debat– ha afirmat que si Catalunya surt d'Espanya "surt d'Europa" i ha recordat que els diputats del PP són al Congrés "perquè compartim la defensa d'uns interessos comuns –aplaudiments– i perquè no creiem en una Catalunya excloent, sinó en una Catalunya de tots".

Segons Llorens, les enquestes que apunten que la meitat de la població catalana votaria 'sí' a un referèndum estan "més o menys manipulades" perquè al cap i a la fi només hi ha un partit que demana la independència i els altres no la demanen. "El resultat d'aquesta diferència és de 80 a 20 a favor dels que volem seguir a Catalunya, a Espanya i a Europa", ha dit.

stats