Especials 13/09/2012

Pujol vaticina "un abans i un després" de la manifestació de la Diada

L'expresident creu que la marxa, "d'una magnitud extraordinària", "marca una fita" i que ara cal "resistir"

Acn
2 min
La manifestació independentista de la Diada, 11 de setembre de 2012, a la Via Laietana / PERE VIRGILI

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol assegura en el seu editorial d'aquest dijous, publicat a la web del Centre d'Estudis Jordi Pujol, que la manifestació de la Diada suposarà "un abans i un després" en la relació entre Catalunya i Espanya. "Hi haurà una situació nova que s'ha anat configurant durant els darrers anys i sobretot durant els darrers dos anys", augura.

Pujol creu que la resposta popular de la marxa convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va ser "d'una magnitud extraordinària" i que "marca una fita". En aquest context, considera que "es fàcil decidir quina és l'opció que ha de prendre". "Un opció difícil de realitzar, però fàcil de prendre perquè no ens deixen cap altre camí", sentencia. Catalunya "és més conscient que mai de la voluntat del tot dominant en la política espanyola de fer-ne un país políticament irrellevant i socialment descompensat, incapaç d'atendre prou bé, amb justícia i perspectiva de futur els seus ciutadans, econòmicament en retrocés i condemnat al desdibuixament identitari", considera Pujol.

Per aquestes raons, recomana "resistir, com ha dit el president Mas, fer que cada cop més ciutadans de Catalunya prenguin consciència del que tots plegats ens hi juguem (és a dir, eixamplar la majoria social) i utilitzar a fons els nostres recursos humans i socials, que en tenim molts. I fer les coses bé. I amb sentit de responsabilitat. I amb autoexigència".

El que sí que ha constatat és que "avui volem subratllar només que hi ha un abans i un després i que ja som en un terreny nou" en el qual continuen essent vàlides "les nostres velles consignes de feina ben feta, de fidelitat als valors del país i d'esperit de convivència".

"I no tinguem por, per gros que ara sigui el repte: fa segles que ens han dit que ens anorrearien, i encara hi som. I només la seva arrogància cega els impedeix entendre que no som una 'algarabía'", ha dit, al·ludint al president espanyol, Mariano Rajoy.

stats