Especials 16/11/2011

Rajoy, quan era ministre: "Fumar és una virtut"

El líder del PP i aspirant a president del govern espanyol va ser entrevistat als anys 90 per la revista 'La boutique del fumador'. La setmana passada va insinuar que rebaixarà la llei contra el tabac perquè es pugui fumar en alguns bars

Ara
1 min
La portada de la revista 'El Fumador' en què Rajoy deia que "fumar és una virtud"

Barcelona"Fumar es un placer, genial, sensual...", diu el famós tango Fumando espero. I Mariano Rajoy va elevar l'acte de fumar de plaer a virtut quan era ministre. Va ser quan s'encarregava d'Administracions Públiques, sota el primer mandat de José María Aznar (entre 1996 i 1999). El van entrevistar a la revista La boutique del Fumador i va ser portada. "Fumar és una virtut", hi deia. El blog Jota-Ele Prieto l'ha rescatat del bagul dels records i hi ha afegit a la portada una broma: el titular 'Love will tear us Aznar', com adverteix el mateix administrador de la pàgina. Es tracta d'un joc de paraules partint del títol de la cançó Love will tear us apart.

Més d'una dècada després, quan les lleis antitabac s'han estès per Europa i el govern de Zapatero ha prohibit fumar a tots els llocs públics en dues fases, el PP es mostra bel·ligerant amb aquesta norma. El mateix Rajoy, que segons totes les enquestes serà el pròxim president del govern espanyol, va insinuar la setmana passada que modificarà la llei perquè es pugui tornar a fumar en alguns bars. En una entrevista a Antena 3, va argumentar que preferia la primera llei, que permetia tenir zona de fumadors, i es va mostrar contrari a les fórmules "extremes".

stats