Transició Oberta
Especials 05/12/2012

Partidaris i detractors del president Mursi xoquen als carrers del Caire

Els joves revolucionaris responsabilitzen els Germans Musulmans de la violència. Els partits de l'oposició diuen que no aturaran les protestes fins que es derogui el decret que fa el president immune a la llei

Efe
1 min
La policia immobilitza un manifestant al palau presidencial. MAHMUD KHALED / REUTERS

El CaireEls enfrontaments entre partidaris del president egipci, Mohamed Mursi, i els seguidors de l'oposició, s'han reprès aquest dimecres amb violència alvoltant del palau presidencial del Caire. Els manifestants s'han llançat còctels Molotov, ampolles buides i pedres, després de l'arribada de més detractors del president.

Els partidaris d'ambdós bàndols, a més, també s'han embrancat en baralles cos a cos, mentre les ambulàncies evacuen els ferits. Inicialment, un responsable de seguretat havia informat a l'agència EFE de dos morts, però el ministeri de l'Interior no ho ha confirmat.

Diverses marxes d'opositors s'han dirigit des de diferents àrees de la ciutat cap a la zona d'Ittihadiya, on hi ha el palau presidencial. Segons l'agència oficial egípcia, Mena, seguidors de Mursi i dels Germans Musulmans asseguren haver capturat alguns 'baltaguiya' ('agitadors violents') que portaven escopetes i armes blanques, però aquesta informació no s'ha pogut confirmar.

Les accions han causat el tancament de dues de les artèries de la ciutat, Salah Salem i Al Oruba, que porta a l'aeroport del Caire, cosa que ha provocat grans embussos.

Mentrestant, els seguidors islamistes, molt superiors en nombre, han començat a pintar de groc els murs exteriors del palau, on els manifestants anti-Mursi havien dibuixat grafits de protesta, i han denunciat que han trobat "ampolles de whisky" en tendes dels acampats que van destruir.

El dirigent i fundador del moviment juvenil 6 d'abril, Mohamed Adel, responsabilitza en un comunicat el president Mursi "per l'empitjorament de la crisi que viu ara Egipte". D'altra banda, en una tensa roda de premsa, els líders dels partits de l'oposició han dit que "continuaran amb la seva lluita" fins que

el president Mursi derogui el decret en què s'atorga poders absoluts, cosa que ha desencadenat aquesta crisi.

stats