Especials 10/12/2012

L'exèrcit egipci podrà detenir civils si posen en perill la seguretat del país

Mursi atorga poders a l'exèrcit perquè vetllin per la protecció i la seguretat egípcia durant el referèndum previst per al 15 de desembre

Efe
2 min
Un membre de l'oposició de Mursi intenta parlar amb l'exèrcit egipci. REUTERS

El CaireEl president egipci, Mohammed Mursi, ha ordenat a l'exèrcit preservar la seguretat del país durant el referèndum constitucional previst pel 15 de desembre, segons ha informat l'agència estatal de notícies Mena. Amb aquesta intenció, Mursi ha emès un decret que autoritza també les Forces Armades egípcies a detenir civils i posar-los a la disposició de la justícia, en una missió per mantenir la seguretat i la protecció de les instal·lacions estratègiques de l'Estat.

Per altra banda, els militars han de coordinar-se amb la policia egípcia per vetllar per la seguretat al país fins que s'anunciï el resultat del referèndum, segons la norma, en vigor des que s'ha fet pública aquest dilluns després de ser publicada en un diari oficial de l'estat.

Aquestes noves atribucions són complementàries al paper de les forces armades de protegir el país i la seva integritat territorial, segons l'agència de notícies. L'exèrcit ja va participar juntament amb la policia per tal de garantir-h¡ la seguretat durant els comicis legislatius i presidencials.

Egipte es troba dividit davant la celebració del plebiscit sobre la nova Constitució, que va aprovar-se mitjançant una Assemblea Constituent de majoria islamista i que la l'oposició laica va boicotejar. Dissabte Mursi ja va anul·la els seus poders davant la justícia, després de la gran polèmica que havia generat a tot el territori, però manté la data per al referèndum, que ha estat rebutjat per l'oposició.

En contra de la constitució

Vint-i-dos organitzacions de drets humans egípcies han aprofitat aquest dilluns, Dia dels Drets Humans, per fer una crida i votar en contra de la nova Constitució del país, ja que consideren que priva de drets i llibertats.

stats