PRÒXIM ORIENT
Especials 01/12/2012

Els islamistes d'Egipte fan una demostració de força al carrer en suport al president Mursi

Creix la polarització al país, que no ha afiançat la transició democràtica. Aquest dissabte s'ha d'anunciar la data del referèndum constitucional

Ara
1 min
Els islamistes s'han manifestat prop de la universitat del Caire. KHALED ELFIQI / EFE

El CaireDesenes de milers d'egipcis s'han manifestat al Caire en suport al president islamista moderat, Mohamed Mursi, que està accelerant l'aprovació de la nova constitució davant les crítiques de l'oposició. El país viu fortes protestes des que Mursi es va otorgar poders extraordinaris per posar fi al bloqueig per part de la justícia de la reforma constitucional.

"El poble vol l'aplicació de la llei de Déu", cridaven almenys 50.000 manifestants agitaven banderes, molts d'ells portats en autobusos des del camp fins als voltants de la Universitat del Caire. Després de d'una setmana de protestes pel decret presidencial, els islamistes han fet una demostració de força al carrer. Per evitar enfrontaments amb l'oposició. Els Germans Musulmans han convocat la seva protesta a la universitat, enlloc de dirigir-se a la plaça Tahrir.

L'assemblea Constituent va aprovar precipitadament la nova Carta Magna la nit de dijous a divendres, en una sessió de 19 hores, i ara Mursi ha de convocar el referèndum per ratificar-la. El més probable és que la consulta es faci d'aquí a dues setmanes.

stats