Síria
Especials 19/03/2012

Rússia demana un alto el foc diari a Síria

Moscou s'ha afegit a l'acord de la Creu Roja que demana que s'aturi la violència durant dues hores diàries per poder assistir els civils atrapats en zones de conflicte

Ara
1 min

BarcelonaRússia s'ha afegit finalment a la crida del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) que demana un alto el foc durant dues hores cada dia a Síria. En un comunicat, el ministre d'Exteriors rus ha demanat al govern i als grups armats de l'oposició que arribin a un "acord per a l'alto el foc al més aviat possible".

El president de la CICR, Jakob Kellenberger, es va reunir amb el cap de la diplomàcia exterior russa, Serguei Lavrov, diumenge, per demanar-li el seu suport. Finalment, la crida s'ha produït hores després de durs enfrontaments a Damasc. Kellenberger s'ha mostrat molt satisfet i ha assegurat que "el suport de Rússia és molt important per la Creu Roja".

L'organització internacional ha explicat en diverses ocasions que una pausa diària en la lluita és necessària per evacuar els ferits i permetre l'entrada d'aliments i medicines a les zones més afectades. "En algunes regions la gent pateix des de fa molts mesos, especialment les dones i els nens", ha explicat la CICR en un comunicat que recordava que "en les ciutats que són escenaris de combats la situació és molt greu i podria empitjorar".

Rússia és un aliat clau de Síria i, juntament amb la Xina, ha frustrat els intents de l'ONU d'arribar a un acord per condemnar les accions del president Baixar al-Assad.

stats