ESTATS UNITS
Especials 10/04/2012

Santorum abandona la cursa per la Casa Blanca

El candidat ultraconservador aplana el camí del republicà Mitt Romney a les primàries del partit. "Vaig guanyar a 11 estats contra pronòstic i continuaré lluitant, però la meva cursa presidencial s'ha acabat", ha dit en una roda de premsa a Pennsilvània

Agències
1 min

WashingtonEl candidat Rick Santorum ha decidit suspendre la seva candidatura a les primàries republicanes. La seva renúncia a la cursa per la Casa Blanca, anunciada aquest dimarts en una roda de premsa a Gettysburg (Pennsilvània), aplana el camí a la nominació de Mitt Romney com a rival de Barack Obama a les presidencials de novembre.

L'ultraconservador Santorum era el màxim rival de l'exgovernador de Massachusetts i fins ara favorit en les primàries. Durant la seva última roda de premsa com a candidat, el republicà ha fet un repàs detallat de totes les persones que l'han ajudat durant aquests mesos de campanya. Acompanyat per la seva dona –a qui se li han escapat les llàgrimes– i alguns dels seus fills, ha fet una apologia dels ciutadans nord-americans.

"Vam prendre la decisió inicial a la cuina de casa i hem pres aquesta decisió també a la cuina durant aquest cap de setmana. La cursa presidencial s'ha acabat i hem decidit suspendre-la", ha dit Santorum. "Vaig guanyar a 11 estats contra pronòstic i continuaré lluitant per donar veu a aquells que m'han donat suport", ha afegit. El republicà ha acabat les declaracions amb un "que Déu us beneeixi" i sense concedir preguntes als periodistes.

stats