Estats Units
Especials 10/03/2012

Santorum guanya els 'caucus' de Kansas mentre que Romney s'assegura la victòria a Wisconsin

L'exgovernador de Massachusets s'encamina al triomf a Wisconsin amb les victòries a les illes Marianas i a Guam, al Pacífic Occidental. Romney segueix al capdavant en les primàries però és lluny dels 1.144 delegats necessaris per la nominació

Agències
1 min
Rick Santorum amb la seva dona en un míting a Wichita, Kansas / EFE

WashingtonL'exsenador de Pensilvània Rick Santorum s'ha assegurat aquest dissabte una còmoda victòria en els primers escrutinis dels "caucus" republicans celebrats a Kansas de cara a la candidatura per les properes eleccions presidencials als Estats Units.

Amb el 48% dels "caucus" (assemblees republicanes populars) escrutats a Kansas, Santorum encapçala el recompte adjudicant-se el 52,5% dels vots, seguit de l'exgovernador de Massachusets, Mitt Romney, i l'expresident de la Cambra de Representats, Newt Gingrich, cadascun d'ells amb el 17,7%, segons informa el Partit Republicà de Kansas.

Romney ha afegit aquest dissabte victòries a les illes Marianas i a Guam, al Pacífic occidental, i s'encamina a un triomf a Wisconsin en la carrera per la candidatura presidencial del Partit Republicà.

Romney segueix al capdavant en el procés de primàries i "caucus" amb els quals el Partit Republicà selecciona el candidat que al novembre s'enfrontarà al president dels EUA, Barack Obama.

No obstant, l'exgovernador segueix lluny dels 1.144 delegats necessaris per assegurar-se la nominació.

stats