Especials 07/03/2022

Arriba la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week

L’esdeveniment, que se celebra des d’avui fins al 10 de març, és organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde, i vol ser un punt de trobada per impulsar la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial

3 min
Imatge d'una de les emissions, enregistrades als platós de RTVE, de l'edició de l'any passat

Accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d’oportunitats de la dona en el sector industrial a escala local i global. És l’objectiu que persegueix la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), l’esdeveniment digital impulsat conjuntament pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles. Enguany comptarà amb la participació de 50 veus expertes que, durant deu sessions, debatran sobre les principals barreres que es troben les dones al món laboral. L’esdeveniment, que tindrà lloc des d’avui fins al 10 de març, s’emetrà des dels platós que RTVE té a Catalunya i Madrid i es podrà seguir de forma virtual.

“Per a la segona edició de la BWAW, hem preparat un programa molt variat que ens ajudarà a abordar la problemàtica des de diferents perspectives”, ha avançat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB. El tret de sortida dels debats és avui mateix, 8-M, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Concretament, les veus expertes iniciaran la jornada analitzant com el factor de l’edat pot dificultar el desenvolupament de la dona al món laboral. També s’endinsaran en la importància que tenen els projectes educatius en igualtat de gènere a l’hora d’avançar cap a una paritat real laboral i social. El primer dia s’acabarà amb un debat sobre la situació de la dona més enllà d’Occident.

El segon dia, la BWAW acollirà quatre sessions de debat. A la primera, persones expertes del món de la publicitat exposaran quin és el progrés en igualtat de gènere dins el sector. A continuació s’obrirà un nou debat englobat dins l’eix que l’organització ha anomenat BEntrepeneur i que estarà centrat en com la quarta revolució industrial pot afavorir la incorporació de talent femení en un àmbit que ha estat tradicionalment masculí. L’esdeveniment també dedicarà una sessió a fixar-se en com és l’emprenedoria en femení i posant en valor grans projectes i marques liderades per dones. La segona jornada es clourà amb l’espai Dona i Gran Consum.

Una de les sessions de l'edició de l'any passat, la primera del BWAW

El darrer dia de la BWAW s’encetaran tres debats més, emmarcats dins els eixos anomenats BSTEM, BConciliation i BEnergy. Al primer es tractarà d’arribar a conclusions sobre la manera com es pot eliminar la bretxa de gènere a les professions STEM (science, technology, engineering and mathematics). Al segon, les persones expertes parlaran de com afecta la conciliació a la desigualtat al món laboral. Per últim, la jornada es tancarà amb una sessió per posar en valor la presència de dones a l’alta direcció d’empreses del sector energètic.

Més de 50 veus expertes

Enguany, les sessions comptaran amb la participació de més de 50 ponents. Hi destaquen María Neira, directora del departament de Salut Pública i de l’Ambient en l’Organització Mundial de la Salut (OMS); Natalia Bayona, directora del departament d’Innovació, Educació i Inversions de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), i Mònica Bernabé, periodista del diari ARA especialitzada en grans reportatges i investigació. Alhora, també s’hi podran escoltar les veus d’Igone Bartumeu, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de l’Àrea Est a Coca-Cola; Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, i Sara Berbel, gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

També hi participarà Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de la BWAW. “Durant els tres dies, i en un format amb caràcter paritari, podrem escoltar-hi les opinions d’un munt de perfils professionals diferents que tindran l’oportunitat d’aportar la seva visió sobre la promoció de la dona en els àmbits empresarial i industrial laboral”, ha detallat Sorigué. En aquest sentit, José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, ha recordat que, “si bé les dades demostren que la presència de dones en llocs de direcció està augmentant, és imprescindible continuar treballant per aconseguir una igualtat efectiva com més aviat millor”.

stats