Les revoltes al món
Especials 18/02/2012

Les forces del règim sirià disparen a la multitud durant un funeral

Almenys una persona ha mort en el tiroteig. L'atac s'ha produït durant la visita del viceministre d'Exteriors xinès

Agències
1 min
Manifestants durant el funeral dels tres joves morts per la respressió del règim sirià / AFP

El CaireMilers de persones es manifestaven aquest dissabte durant un funeral a Damasc, capital de Síria, quan les forces del règim de Baixar al-Assad han disparat contra elles. Almenys una persona ha mort segons els Comitès de Coordinació Local, un dels grups de l'oposició.

El tiroteig s'ha produït en el funeral dels tres joves que van morir aquest divendres al barri de Mezze, Damasc, disparats per l'exèrcit. L'assistència massiva de sirians havia convertit l'acte en una manifestació d'alt nivell contra el règim. "Són les protestes més multitudinàries celebrades a la capital" des que va començar la revolta el març passat, ha explicat Rima Flihan, la portaveu dels Comitès.

L'atac s'ha produït durant la visita del viceministre d'Exteriors xinès a Síria, Zhai Jun, que ha donat suport al referèndum constitucional proposat per Al-Assad i ha demanat al govern i l'oposició que s'aturi la violència.

Des que van començar les protestes el març passat, més de 5.000 persones han mort a Síria, segons l'ONU. Els opositors amplien la xifra a 7.000, mentre que el règim acusa grups terroristes d'estar al darrere de la violència.

stats