Especials 07/06/2012

Els afectats de la CAM demanen a l'Audiència Nacional que anul·li la subhasta al Sabadell

Els afectats de les quotes participatives basen la seva demanda en el fet que la compra de l'entitat alacantina es va efectuar en una situació de "frau de creditors"

Efe
1 min

ValènciaLa Plataforma CAM, a través de l'advocat Diego de Ramón, ha demanat a l'Audiència Nacional l'anul·lació de la subhasta de l'entitat alacantina al Banc Sabadell per considerar que es va produir en una situació de "frau de creditors". El lletrat ha explicat que la petició de nul·litat s'ha presentat com "una ampliació" de la querella popular que ja ha sigut admesa i que va dirigida contra els anteriors directius de la CAM.

Per De Ramón, el frau es produeix per la segregació de Banc CAM i Caja Mediterráneo un mes abans de la intervenció de l'entitat pel Banc d'Espanya el 21 de juliol. "Quan es van emetre quotes existia una entitat (Caja Mediterráneo) i quan es va haver de pagar n'existien dues (Banco CAM i Caja Mediterráneo), i una d'elles no se'n feia càrrec".

Segons l'advocat, "les quotes, l'obra social i els crèdits morosos" es van quedar a Caja Mediterráneo, per la qual cosa es podria interpretar que es va crear "un banc dolent". "El Sabadell no pot quedar-se amb Banco CAM i no fer-se responsable d'aquestes persones –els afectats–, això és immoral", ha subratllat l'advocat.

Per això, ha demanat la nul·litat, amb la intenció que Banco CAM "torni al Banc d'Espanya" i sigui aquesta institució la que es faci responsable de tornar els diners als afectats.

Per la seva banda, el portaveu de la plataforma d'afectats, Carlos Pena, ha tornat a insistir que els productes que els ofereix el Sabadell a canvi de les quotes preferents són "de més risc i de pitjor qualitat" que els emesos per la CAM, "segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors".

stats