Contingut patrocinat
Especials 03/12/2022

Torna Nadal al Port, el mercat que omplirà de llum, cultura i il·lusió el Moll de la Fusta

A banda de les parades nadalenques, l'esdeveniment comptarà amb una pista de gel sostenible i ecològica de 400 m2, una nòria de 64 metres d'altura, concerts i nombrosos tallers per conèixer de prop la cultura portuària i marítima de Barcelona. Es podrà visitar del 5 de desembre al 6 de gener.

3 min
Torna el Nadal al Moll de la Fusta

Aquest Nadal, el moll de Bosch i Alsina de Barcelona -conegut popularment amb el nom de Moll de la Fusta- tornarà a omplir-se d'il·lusió, cultura i patrimoni amb la quarta edició de Nadal al Port, l'esdeveniment nadalenc organitzat per Port de Barcelona. Del 5 de desembre al 6 de gener, aquest espai emblemàtic de la capital catalana acollirà el tradicional mercat nadalenc d'artesania i productes gastronòmics, a més d'un munt d'activitats, atraccions i concerts per gaudir en família. Com en anys anteriors, la tradicional nòria de 65 metres d'altura presidirà el recinte, acompanyada d'un trenet i d'uns cavallets clàssics. També hi haurà una àmplia oferta gastronòmica, amb la instal·lació de food trucks a l'interior del recinte. Ara bé, l'edició d'enguany també arriba carregada de novetats. La més destacada, una pista de gel sostenible i ecològica de 400 m2.

Un dels plats forts tornarà a ser l'acte d'inauguració i la tradicional encesa de llums del recinte. Enguany, l'espectacle encarregat de donar el tret d'inici a Nadal al Port serà l'actuació d'Edu Esteve, un dels participants de la primera edició d'Eufòria, el talent show musical de TV3 que desperta passions en petits i grans. La inauguració del mercat nadalenc comptarà també amb l'actuació dels Cors de Palau Vincles -el projecte sociomusical del Palau de la Música- i el Cor Mitjans de l'Orfeó Català, que interpretaran un repertori farcit de cançons tradicionals. L'espectacle inaugural, que serà gratuït, tindrà lloc demà dilluns, 5 de desembre, a les set del vespre, a l'escenari principal.

La nòria de 65 metres d'altura, un dels principals atractius de Nadal al Port

Entreteniment, divulgació i solidaritat

"Amb Nadal al Port volem crear il·lusió, fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania i consolidar el Moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat", explica Port de Barcelona en un comunicat. Amb aquesta quarta edició, la proposta es consolida com un esdeveniment d'èxit que, de mica en mica, ha anat fent-se un lloc al calendari nadalenc de moltes famílies i també de moltes entitats. De fet, el mercat nadalenc serà un any més el punt de trobada de desenes d'associacions i escoles de música dels barris veïns al port de Barcelona, que hi oferiran concerts durant tot el mes.

Més enllà dels concerts de les escoles de música, Nadal al Port acollirà també la Ballada Solidària, una iniciativa per recaptar fons per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que aquest 2022 està dedicada a la salut cardiovascular. En total, per l'escenari passaran més de 500 persones.

Alhora, la Comunitat Portuària també hi jugarà un paper destacat amb l'organització de tallers i activitats per a infants que els acostaran a l'ofici dels estibadors que mouen cada dia els contenidors de mercaderies que arriben al port de Barcelona, al món del rem o al medi marí. Es tracta d'iniciatives que aniran a càrrec de la Federació Catalana de Vela, la Copa Amèrica, l'Institut i la Facultat de Nàutica, el Reial Club Marítim, el Club Natació Barcelona i Veles per l'Alzheimer, entre més entitats. A més, comptaran amb el suport d'empreses de l'àmbit portuari com Hutchison Ports Best.

Un gran espectacle lumínic

El recinte de Nadal al Port brillarà amb més de 85.000 llums led. Concretament, s’instal·larà una espectacular il·luminació zenital al llarg del moll que, juntament amb una bola de Nadal transitable per dins, serà l'element central d’aquesta edició. Cada vespre s'oferirà un espectacle lluminós sincronitzat amb el ritme d'una selecció de peces musicals. Aquests elements lumínics es completaran amb una elegant il·luminació dels fanals del moll del Dipòsit i del passeig Joan de Borbó. També s'instal·laran grans motius nadalencs led als accessos del recinte.

A la banda marítima del Moll de la Fusta, la làmina d'aigua serà il·luminada amb un pessebre i figures dels Reis de l'Orient. També hi haurà atracats i guarnits per a l'ocasió els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona: el pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, que es podran visitar. L’horari de Nadal al Port serà del 5 de desembre al 6 de gener, de les 11 del matí a les 10 de la nit. Pel que fa a l'horari de l’espectacle de llum i color, tindrà lloc cada dia a partir de dos quarts de sis de la tarda.

stats