ELECCIONS FRANCESES
Especials 06/05/2012

"No som una nació qualsevol": el discurs de la victòria d'Hollande en 10 frases

El guanyador de les presidencials franceses s'encomana als valors de la República per emprendre la nova legislatura i fa un especial esment als joves

Ara
2 min
François Hollande, pronunciant el seu discurs de la victòria a les eleccions franceses a Tulle, la població de França on vota / AFP

BarcelonaFrançois Hollande ha triat la seva població natal, Tulle –al departament de Correze–, per fer el primer discurs com a president virtual de la República francesa. Encomanant-se als valors de la República, ha desgranat tots els principis del seu programa i s'ha focalitzat sobretot en la importància que Europa abandoni la dictadura de l'austeritat i que avanci cap al creixement. Recollim les deu frases més importants del seu discurs.

1- "Vull perseguir el somni francès: heu de donar als vostres fills una vida millor que la nostra".

2- "Som responsables del futur del nostre país, però també hem de ser conscients que Europa ens està observant. Estic convençut que en el moment en què el resultat ha estat proclamat ha estat un alliberament per a tots aquells que consideren l'austeritat una fatalitat. La missió, que és la meva, és donar una construcció europea d'una dimensió de creixement, en definitiva, de futur. És el que diré de seguida als nostres veïns, en primer lloc, a Alemanya".

3- "No som un país qualsevol del planeta, no som una nació qualsevol, som França".

4- "Em comprometo a seguir el meu país amb la dedicació i l'exemplaritat que exigeix aquest funció".

5- "Cap fill de la República no serà deixat de banda, relegat o discriminat. Hi ha hagut massa fractures, mesures, massa talls que han pogut separar els nostres ciutadans, però això ara s'ha acabat".

6- "Tinc nombrosos reptes: la recuperació de la nostra producció per sortir de la crisi, la reducció del dèficit per controlar el deute i la conservació del model social per garantir els mateixos drets. La igualtat entre els nostres territoris, barris i departaments socials".

7- "Em dirigeixo especialment a la joventut. Quan al final del meu mandat faci balanç, vull veure que he avançat en la causa de la igualtat i que he permès a una nova generació d'agafar i ocupar el seu lloc en la República".

8- "Hi ha joves que mai havien conegut un període socialista. Estic orgullós d'haver estat capaç de tornar a donar esperança. Imagino aquest vespre la seva emoció i jo la comparteixo".

9- "Aquest vespre no hi ha dues Frances enfrontades, només hi ha una nació reunida en el mateix sentit".

10- "La meva prioritat és l'escola de la República".

stats