Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró: descobreix-ho en primera persona

El destí més reconegut de la Costa Brava ofereix serveis turístics de primer ordre però també molts racons, paisatges i bocins d’història sovint desconeguts

2 min
La canalla té múltiples opcions per passar-s'ho bé a Platja d'Aro

Platja d’Aro s’associa en l’imaginari col·lectiu amb una destinació turística de referència al cor de la Costa Brava des de la meitat del segle XX i fins avui. Pionera en molts àmbits –per campanyes internacionals de promoció com la popular iniciativa El amor se cita en Playa de Aro o per les històriques discoteques Pacha, Maddox o Paladium, entre d’altres– conserva intacte el seu esperit cosmopolita i innovador, però alhora s’ha transformat i adaptat als nous temps. Un present ple de matisos, atractius, i propostes originals per oferir a tots els públics –famílies, joves o sèniors– una destinació que combina cultura, natura i oci a parts iguals.

A Castell d’Aro, terra endins, podem descobrir-hi a l’entorn del castell de Benedormiens i de l’església de Santa Maria un dels espais històrics medievals més atractius del litoral gironí. La declaració del conjunt com a Bé Cultural d’Interès Nacional en certifica les seves virtuts: carrers empedrats, racons plens d’història i un sentiment d’enyor medieval que tot ho cobreix. Al vessant sud s’hi estén S’Agaró, també reconeguda com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Un espai d’equilibri exquisit entre arquitectura i natura en un turó esberlat sobre un mar fet de cales petites, estretes i pedregoses i embolcallat suaument per un camí de ronda que esdevé passeig i per cases blanques d’estil noucentista que van néixer sota la batuta de l’arquitecte Rafael Masó.

Dos pols d’atracció que configuren una proposta global si hi afegim Platja d’Aro, centre neuràlgic dels serveis turístics: una oferta comercial de botigues especialitzades i de marques internacionals, propostes nocturnes amb els locals més de moda; múltiples possibilitats de restauració i de terrasses a l’aire lliure... Un mapa d’allotjaments que combina amb equilibri apartaments, hotels i càmpings; una oferta d’oci per no avorrir-se amb parcs aquàtics, d’atraccions i d'aventura; multicinema o bowling; i equipaments esportius oberts a tothom: pàdel i tenis, pitch-and-putt i golf, nàutica i vela, natació en aigües obertes, senderisme o rutes en bicicleta.

Propostes que alhora es combinen amb el programa d’activitats d’estiu: Festival Xalaro d’Espectacles Familiars, gran castell de focs artificials la nit de Sant Joan, Gran Cantada d’Havaneres, visites guiades, Festival Nits de Jazz, Espai Familiar a la Platja Gran, Mercat Medieval de Castell d’Aro, exposicions d’art o les festes majors d’estiu de S’Agaró, Platja d’Aro i Castell d’Aro.

Sense oblidar, esclar, un entorn natural configurat a l’interior pel vessant més mediterrani del massís de les Gavarres i el parc dels Estanys –el pulmó verd urbà on s’hi pot passejar, fer observació ornitològica i gaudir de mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure–, i per una façana marítima on destaca l'omnipresència de la Platja Gran, que conviu amb harmonia amb Cala Rovira, Sa Conca o altres petits racons envoltats de pins i roques que abracen el mar i que donen sentit real als mots Costa Brava.

Més informació

Oficina de Turisme de Platja d’Aro

Verdaguer, 4 · Tel. 972 817 179

turisme@platjadaro.com

www.platjadaro.com

@visitplatjadaro


stats