Sèrbia
Especials 20/05/2012

Un ultranacionalista que es va aliar amb Milosevic guanya les eleccions presidencials a Sèrbia

Tomislav Nikolic s'ha imposat a les urnes al fins ara president proeuropeu, Boris Tadic, en una segona volta amb poca participació

Ara
1 min
Nikolic i Tadic exercint el seu dret a vot / AFP

BarcelonsEl candidat ultranacionalista, Tomislav Nikolic, ha guanyat la segona volta de les eleccions presidencials a Sèrbia amb un 49,8% de vots davant el seu rival, el proeuropeu Boris Tadic, que ha obtingut el 47% d'escrutinis segons les primeres estimacions encara no oficials.

La poca participació a les eleccions podria haver perjudicat el candidat favorit, Boris Tadic, que optava a la reelecció després d'ocupar el poder des del 2004 i havia anticipat les eleccions 10 mesos per fer-les coincidir amb les legislatives.

La victòria de Nikolic obre un interrogant sobre el camí que prendrà Sèrbia des d'ara, que, sota el poder de Tadic, s'havia aproximat a Europa i als Estats Units gràcies sobretot a la seva col·laboració amb el Tribunal Penal Internacional per l'Antiga Iugoslàvia.

A més de la col·laboració amb la justícia internacional, Tadic havia obert també un procés de diàleg amb les autoritats de Kosovo, la regió que es va independitzar de Sèrbia l’any 2008.

"No hi haurà canvis en el camí cap a Europa", va dir ahir Nikolic després de la victòria en un discurs on també va advertir que "no oblidarien" els serbis de Kosovo.

stats