POLÍTICA
Especials 24/08/2012

La condicional del segrestador d'Ortega Lara, en mans del jutge

Un cop el forense de l'Audiència Nacional ja ha entregat l'informe mèdic, que considera que pot ser tractat a la presó, ara només falta que la fiscalia informi sobre la conveniència de la llibertat vigilada d'Uribetxeberria

Ara
1 min

BarcelonaEl jutge central de vigilància penitenciària, José Luis Castro, ja té tots els informes complets sobre l'estat de salut i la gravetat del càncer de l'etarra malalt de càncer Iosu Uribetxeberria, condemnat pel segrest de José Antonio Ortega Lara, per decidir sobre la llibertat vigilada del pres. Després que el forense de l'Audiència Nacional hagi entregat l'informe mèdic, que considera que Uribetxeberria pot ser tractat a la presó i no cal que estigui a l'hospital, ara només falta que la fiscalia informi sobre la conveniència o no d'atorgar la llibertat condicional al pres.

Uribetxeberria segueix intern a l'hospital Donosti des de l'1 d'agost, on des d'aquest dijous torna a ingerir aliment per poder-se sotmetre a radioteràpia després que dimecres abandonés la vaga de fam que havia iniciat per exigir la seva excarceració en compliment de la normativa penitenciària espanyola. De fet, fa just una setmana, Institucions Penitenciàries ja va concedir el tercer grau al pres fent cas als informes mèdics que certifiquen que pateix un càncer en fase terminal. Però la intervenció de la fiscalia i l'Audiència Nacional en el cas ha retardat entre 10 i 15 dies l'eventual sortida en llibertat condicional del reclús.

stats