POLÍTICA
Especials 23/08/2012

Fernández Díaz troba "dolorós" el tercer grau d'Uribetxeberria però admet que negar-lo hauria sigut "prevaricar"

El ministre de l'Interior espanyol argumenta que la llei hi obliga

Efe
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat aquest dijous que encara que resulti "molt dolorós" aplicar el tercer grau al pres etarra Iosu Uribetxebarria i que comprèn les crítiques de les víctimes, és una decisió sotmesa a "l'imperi de la llei", i la contrària hauria sigut "prevaricació". Així ho ha subratllat Fernández Díaz davant les preguntes dels periodistes en una roda de premsa conjunta amb el seu homòleg búlgar, Tsvetan Tsvetanov, en què ha ressaltat que la decisió de Presons de classificar el reclús etarra malalt obeeix a la "grandesa de l'estat de dret".

"El primer a qui produeix malestar aquesta decisió és a mi mateix", ha destacat el ministre espanyol després d'insistir que "és legítim discrepar de la llei", però que el seu departament l'ha de complir perquè "no fer-ho desnaturalitzaria l'estat de dret". "I si no ens agrada, que es canviï la llei", ha afegit.

Tot i que ha sigut "molt dolorós" classificar en tercer grau el segrestador de José Antonio Ortega Lara, el ministre ha insistit que "s'ha complert la llei, encara que faci mal haver hagut de prendre aquesta iniciativa, que si no s'hagués pres hauria sigut prevaricació". Una iniciativa que, ha apuntat, va néixer d'una provisió del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, en què va instar Presons la setmana passada a avaluar la possibilitat d'aplicar el tercer grau al pres.

stats