ATLETISME
Especials 05/08/2012

Usain Bolt marca territori durant unes semifinals dels 100 metres de luxe

El jamaicà ha marcat 9.87 segons malgrat passejar-se els darrers 10 metres d'unes semifinals en què Justin Gatlin ha fet el millor temps

Toni Padilla
1 min
Usain Bolt

BarcelonaUsain Bolt sembla arribar en forma a la final d'aquesta nit dels 100 metres lliures (22.50 h). El vigent campió olímpic, que arribava amb molèsties, ha demostrat a les semifinals que ja les ha superat. A la segona semifinal, ha deixat ben lluny el nord-americà Ryan Bailey, deixant-se anar durant els darrers 10 metres però baixant dels 10 segons (9.87).

Bolt no ha volgut fer el millor temps. No li cal. Els dos primers corredors de les tres semifinals es classificaven directament per a les semifinals, i els altres dos finalistes es repescaven entre els millors temps. A la primera semifinal Justin Gatlin ha aconseguit el millor temps dels finalistes en superar el sorprenent holandès Churandy Martina. El jamaicà Asafa Powell ha acabat tercer amb 9.94, que també ha estat el tercer millor temps d'entre tots els finalistes.

A la segona semifinal Bolt ha volat i el seu gran rival i company d'entrenaments, Yohan Blake, ha fet el mateix a la tercera i darrera semifinal. Blake ha marcat 9.85, per davant de Tyson Gay, i ha deixat clar als nord-americans que els costarà molt destronar els jamaicans. La final d'avui, amb set dels vuit finalistes per sota dels 10 segons, pot ser la primera de la història en què tots els corredors baixin dels 10 segons. Els britànics Chambers i Gemili s'han quedat fora de la final malgrat la bona feina de Gemili, campió del món júnior.

Els 8 finalistes

1. Justin Gatlin (Estats Units), 9.82

2. Yohan Blake (Jamaica), 9.85

3. Usain Bolt (Jamaica), 9.87

4. Tyson Gay (Estats Units), 9.90

5. Churandy Martina (Holanda), 9.91

6. Asafa Powell (Jamaica), 9.94

7. Ryan Bailey (Estats Units), 9.96

8. Richard Thompson (Trinitat i Tobago), 10.02

stats