Especials 03/09/2013

La Via Catalana té el permís de la Delegació del govern espanyol per arribar al País Valencià

La cadena humana organitzada a Vinaròs compta amb els permisos necessaris tot i el malestar del govern valencià

Acn
2 min

ValènciaLa Via Catalana compta amb autorització per arribar al País Valencià malgrat el malestar expressat pel govern d'Alberto Fabra i membres del PP valencià. La Subdelegació del govern espanyol a Castelló ha confirmat que Acció Cultural (ACPV) té el permís pertinent per ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) entre les 16.00 i les 18.00 hores d'aquest pròxim 11 de setembre. Està previst que la cadena humana es formi al País Valencià a la simbòlica hora de les 17.07 hores.

El vicepresident valencià, José Ciscar, va expressar el passat divendres que l'executiu prendria mesures si la Via Catalana s'organitzava al territori. Ciscar, però, va reconèixer que és la Subdelegació del govern espanyol qui ha de concedir els permisos pertinents. Segons han confirmat fonts de la Subdelegació, ACPV va sol·licitar el passat mes d'agost ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 entre els termes municipals de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar (Montsià) entre les 16.00 i les 18.00 hores del pròxim 11 de setembre.

Aquesta sol·licitud ha estat admesa en els termes previstos i sota el lema 'Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat', amb una previsió d'assistència de més de 500 persones. Està previst que hi participin, entre d'altres, el músic i compositor vinarossenc Carles Santos i els pares de Guillem Agulló, jove independentista valencià assassinat per la ultradreta ara fa 20 anys.

Diverses veus del PP valencià també s'han mostrat contràries al pas de la Via Catalana pel territori. Així, el secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha reclamat fermesa a tots els partits polítics valencians per oposar-se a la celebració de la cadena humana. Castellano ha instat a respectar "les senyes d'identitat dels valencians, perquè els ciutadans d'aquesta comunitat tenim molt clar quina és la nostra llengua, la nostra bandera i el nostre himne".

stats