Especials 09/09/2013

El govern espanyol també prohibeix la cadena humana a Guardamar del Segura

La Subdelegació del govern a Alacant no ha autoritzat l'acte convocat demà dimarts al·legant que no ha sigut comunicat amb el temps necessari

Ara
1 min
Cartell de la cadena humana organitzada a Guardamar del Segura. / ACPV

ValènciaLa cadena humana valenciana organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) demà a Guardamar del Segura (Baix Segura) no ha sigut autoritzada per la Subdelegació del govern espanyol a Alacant per haver incomplert "notòriament" el termini establert per demanar els permisos necessaris. Així, l'administració ha resolt com a "no comunicat" l'acte "per la llengua i la llibertat" previst per demà a les 17.07 hores a la plaça Jaume II de la localitat alacantina.

ACPV va anunciar divendres passat aquest acte a l'"últim poble on es parla valencià, en l'extrem meridional dels territoris de parla catalana", amb l'objectiu de recordar, davant el monument a la cultura i llengua comuna, la pèrdua de l'autogovern de catalans i valencians després de la batalla d'Almansa el 1707 i la caiguda de Barcelona el 1714.

Segons la resolució de la Subdelegació del govern espanyol, la cadena humana va ser comunicada eixe mateix dia, incomplint "notòriament" els terminis establerts en la llei, que estableix que les manifestacions convocades a llocs públics s'han de comunicar amb deu dies d'antelació.

Poca estona abans s'ha sabut que també havia sigut prohibida la cadena que s'havia de fer a Vinaròs el mateix dia 11, que havia d'enllaçar amb el primer tram de la Via Catalana que es fa al Principat, que comença justament a les Terres de l'Ebre. Lluís Llach, per la part catalana, i Carles Santos, per la valenciana, havien de ser les dues baules que unissin les dues cadenes.

stats