FUTBOL

Més de 10 morts relacionades amb el futbol des dels anys 80

Un seguidor de la Reial Societat ja va ser assassinat pels radicals de l'Atlètic de Madrid el 1998

La mort d'un home avui a Madrid, en una baralla entre aficionats del Deportivo de la Corunya i l'Atlètic de Madrid, se suma a les vuit registrades a Espanya des dels anys 80 com a conseqüència de la violència en el futbol. A més, dues persones van morir per l'impacte de bengales mentre presenciaven un partit de futbol, de manera que eleven la xifra per sobre de les 10 persones mortes.

Luis Montero Domínguez va morir el 25 d'abril del 1985 a causa de l'impacte d'una bengala marítima durant el partit Cadis -Castelló (Segona Divisió), i Guillermo Alfonso Lázaro, de 13 anys, va morir a l'estadi de Sarrià, el 15 de març del 1992 , per l'impacte d'una bengala llançada des de la grada poc abans de començar el partit entre l'Espanyol i el Cadis (Primera Divisió).

José Gómez Rodríguez, vicecònsol de Suècia a Benidorm, va morir el 2 de novembre del 1982 a Barcelona després de l'agressió patida pels jugadors en un partit d'aficionats a Pallejà, al Baix Llobregat. La segona víctima mortal en aquestes més de tres dècades va ser el policia nacional Manuel Luque Castillejo, que va morir el 6 de maig del 1984 com a conseqüència dels cops rebuts en intervenir en una discussió en un partit d'alevins a Còrdova. Sis anys més tard, el 18 d'agost del 1990, Florentino Dueñas, àrbitre de regional, va perdre la vida pels trets efectuats per un policia jubilat durant el partit entre el Motril B i el Calahonda, de regional preferent.

Frederic Rouquier, un jove francès seguidor de l'Espanyol, va morir el 14 de gener del 1991 com a conseqüència de les ferides per arma blanca propinades per un grup de 'skin heads' dels Boixos Nois, a Barcelona, després del partit Espanyol -Sporting de Gijón (Primera ). A més, va ser ferit de gravetat el seu amic José María Arboleas Martínez, vinculat a les Brigadas Blanquiazules.

Emiliano López Prada, estudiant de dret, va morir el 12 de març del 1994 després de ser apunyalat en un bar de la Corunya per un altre client per haver celebrat un gol del Barça, quan miraven el partit que enfrontava e ls blaugranes amb l'Atlètic de Madrid.

Aitor Zabaleta Cortázar, de 28 anys, seguidor de la Reial Societat, va morir un dia després de ser apunyalat, el 9 de desembre del 1998, per un membre del grup Bastión (Frente Atlético) als voltants de l'estadi Vicente Calderón, al qual tenia previst acudir per presenciar el partit entre el seu equip i l' Atlètic de Madrid.

E l 2003, el 8 d'octubre, Manuel Rius Suárez, de 31 anys, seguidor del Deportivo de la Corunya, va morir pels cops rebuts al final del partit de Copa del Rei entre el seu equip i el Compostel·la, a Santiago, quan intentava protegir dels seguidors radicals del seu equip un nen que portava la samarreta del Compostel·la.

L'última víctima era, fins ara, Íñigo Cabacas Liceranzu, de 28 anys, seguidor de l'Athletic de Bilbao, que va morir el 9 d'abril del 2012 dies després de rebre un cop de pilota de goma, llançada per la policia, en els incidents al final del partit del seu equip contra el Schalke 04, disputat el dia 5.