11/09/2016

Un Mundial ingovernable

Dani Pedrosa superant Valentino Rossi durant el Gran Premi de San Marino.

BarcelonaDani Pedrosa va aigualir la festa de Valentino Rossi a Misano i es va convertir en el vuitè guanyador en vuit curses d’un Mundial de MotoGP tan ingovernable com fascinant. El català, que va fer miques el rècord del circuit, va avançar l’italià a set voltes del final i es va endur el triomf en el Gran Premi de San Marino.

“Estic molt content, perquè la victòria ha sigut molt complicada. M’he centrat en el ritme de cursa i això ha sigut clau. Aquesta victòria és per a la meva família, per als amics, per als aficionats i, sobretot, per al meu equip”, va dir Dani Pedrosa, que va sumar el seu 52è triomf i va igualar Phil Read en el rànquing històric. El seu equip patia per si es quedava massa endarrerit durant la sortida i després no podia remuntar, però el català va saber anar de menys a més i endur-se el triomf. “Dani Pedrosa ha tornat, i ha tornat per quedar-se”, va dir Ramón Aurín, el seu enginyer de cursa.

Uns 18.000 aficionats van cobrir 800 metres del circuit amb les banderoles grogues de Valentino Rossi, un pilot que no està acabat. Fan dels reptes més inversemblants, va avançar Jorge Lorenzo a 27 voltes del final i va somiar en el triomf durant bona part de la cursa, però es va veure superat per un imponent Dani Pedrosa. “Per a mi era una cursa molt especial i volia guanyar, però ha sigut impossible”, va dir l’italià, que va lluir un casc que homenatjava els Blues Brothers. Al costat de la seva divertida imatge, una frase que no va acabar de ser premonitòria: “ Sweet home Misano ”.

L’any 2008 els aficionats van convertir Rossi en alcalde de Tavullia per unes hores. Venerat com pocs esportistes, el pilot és un ídol al seu poble natal, una localitat d’uns 7.500 habitants situada a uns 17 quilòmetres del circuit de Misano. Els seus fans més incondicionals han recorregut caminant aquest cap de setmana la distància fins a la mítica tribuna Brutapela, des d’on ahir van presenciar el segon lloc de l’italià al Gran Premi de San Marino.

“No puc estar content perquè esperava lluitar per la victòria”, va explicar Jorge Lorenzo, que no va poder fer bona la seva pole i va acabar en tercera posició.

La millor cursa de Joan Mir

Per la seva banda, el sud-africà Brad Binder va superar Enea Bastianini i va guanyar la cursa de Moto3. Joan Mir va acabar en tercera posició i va pujar al podi per segona vegada en la seva carrera. “Ha sigut la millor cursa de la meva vida”, va dir el pilot mallorquí. Finalment, a Moto2 l’italià Lorenzo Baldassarri es va estrenar amb el seu primer triomf a la categoria. Un calculador Álex Rins, que va liderar la cursa durant moltes voltes, va acabar segon i es va situar a tan sols tres punts de Johann Zarco.