FUTBOL

Pep torna a Munic amb somriures i idees

El City cau davant el Bayern (1-0) però mostra personalitat en la seva estrena

L’Allianz Arena va obrir el teló saludant dos bons col·legues que inicien projectes trepidants. Pep Guardiola ho té tot per fer al Manchester City; Carlo Ancelotti confia que els jugadors del Bayern “no oblidin” el que van aprendre amb el tècnic de Santpedor, que va tenir un retorn afectuós al que va ser el seu cau durant tres anys. La cita va tenir més gestos de tot cor que de cara a la galeria. Abraçades efusives al túnel de vestidors de Guardiola i tot el seu equip tècnic amb els treballadors i jugadors del Bayern. Bromes després del partit. Si en algun escenari li feia il·lusió estrenar-se a Guardiola com a entrenador del City era a Munic, i a fe que ho va disfrutar i, sobretot, aprofitar.

Perquè de conclusions se’n poden treure ben poques, per no dir cap, d’un primer partit de pretemporada, amb un onze amb cinc jugadors del filial per part del City i tres per part del Bayern. Deu dies després de vestir de blue, Guardiola va mostrar-se satisfet de veure un primer intent de personalitat al seu City. El tècnic català va estar molt pendent de corregir el seu equip: ordenava defensa avançada, demanava al porter i als defensors una sortida neta de pilota, exigia tenir més paciència amb l’esfèrica als peus i renegava per no poder acabar gaires accions. Ancelotti agraïa l’ordre que aportaven Xabi Alonso i Lahm, i la vitalitat de Ribéry. La determinació ofensiva del francès al primer temps va crear tres bones ocasions per al Bayern, però Caballero va estar decisiu a remats de Green i Alaba.

A la represa, el carrusel de canvis va caure més bé al City, que va passar a controlar el partit i a jugar gairebé sempre en terreny del Bayern. No només van entrar gairebé tots els jugadors disponibles, sinó que hi va haver molts canvis de posicions. Proves, proves i més proves. Aquests partits són per a això. El marcador (1-0, amb gol afortunat del jove del filial del Bayern Öztürk) és el que menys importa. Les abraçades, l’afecte en el retorn a una antiga llar, no sobren mai.