BARÇA

Xavi parla clar sobre els problemes amb Hisenda dels futbolistes

El migcampista diu a RAC1 que els jugadors estan "desemparats i indefensos" amb les actuacions dels tècnics de l'Agència Tributària

El futbolista Xavi Hernández ha parlat a RAC1 sobre la situació que estan vivint els futbolistes durant els últims anys, amb inspeccions d'Hisenda que en alguns casos acaben amb condemnes penals. El jugador egarenc considera que "tots els esportistes" tenen "un problema" amb la legislació actual, que permet que un 15% del sou dels futbolistes es pagui a través dels drets d'imatge. "Estem desemparats, indefensos", ha sentenciat l'ex del Barça: "Som uns privilegiats, cobrem molts diners, però paguem molts impostos, hem arribat a pagar un 56% i ara els que hem intentat fer les coses bé, encara hem de pagar més".

Xavi ha patit una inspecció dels anys 2009 a 2013, que ja està tancada, i ara en té una altra d'oberta dels anys 2014 i 2015. El jugador, que ara juga a Qatar, ha explicat que es va reunir a la seu de la seva empresa, a Terrassa, amb dos tècnics d'Hisenda i els va preguntar com ho farien ells per evitar els problemes que està tenint ell amb els drets d'imatge. "Els vaig preguntar: 'com ho hauries fet tu per pagar menys impostos?', i em van dir 'no, ho has fet bé'", ha dit el migcampista. 

"Ens trobem amb un problema gros. Hisenda interpreta que els futbolistes hauran de pagar molts diners, tot i haver-ho fet bé. És un problema d'interpretació", ha dit Xavi, que reconeix que ha anat a Madrid expressament per parlar del tema, i també ho va tractar amb el mateix president del Barça, Josep Maria Bartomeu. "La gent no ho vol dir, però jo no he fet cap cosa greu, jo he pagat el que tocava, però segons la interpretació d'ells, que crec que és injusta, em demanen més diners", ha detallat Xavi.