RCD Espanyol
Esports 21/09/2021

Aixecar el vol a costa del pitjor equip de la Lliga

L'Espanyol busca el primer triomf oficial contra l'Alabès de Calleja, que s'hi juga el càrrec

i
Roger Requena
2 min
Sergi Gómez i Cabrera celebren el gol de l'empat al Benito Villamarín

L’Espanyol no vol esperar més per aconseguir la primera victòria d’aquesta Lliga. Després de cinc jornades plenes d’alts i baixos, tant pel que fa al joc com als resultats, els blanc-i-blaus necessiten espantar fantasmes del passat aquest dimecres amb la visita de l’Alabès (19.30 h, M. LaLiga). Els vitorians arriben a Cornellà-El Prat com a cuers de Primera, i són l’únic equip que encara no ha sumat cap punt al seu caseller. Només han marcat un gol i n’han rebut 10, uns registres que fan perillar el càrrec del seu tècnic, Javier Calleja, qüestionat. 

En ple mes de setembre resulta encara prematur parlar de finals anticipades i d’urgències per a cap dels dos equips. Vicente Moreno no té dubtes de la capacitat de l’equip per redreçar la situació: “Són gent implicada i vaig a la fi del món amb ells. Estic convençut que tindrem resultats positius”, ha pronosticat. Tant el seu cos tècnic com el mateix vestidor tenen confiança en els arguments que té l’equip per no haver de patir en excés per assolir la permanència. Això sí, cada punt s’ha de lluitar en una categoria, la Primera Divisió, que presenta una exigència força superior a la que hi ha a Segona i en què no hi ha temps per fer proves ni per lamentar-se. 

Vicente Moreno s’afanya per acabar d’acoblar els nous fitxatges mentre ajusta una proposta de joc que s’adapti a les noves circumstàncies. En paral·lel a la proposta futbolística, el tècnic espanyolista ha admès que en aquest inici de curs també està dedicant “molta atenció” al component psicològic, aspecte que ha definit com “un element vital i importantíssim”. Moreno, que ja va haver de fer un treball específic l’estiu passat per recuperar anímicament la plantilla després del descens, ha destacat la fortalesa mental de l’equip que dirigeix: “Tenim jugadors molt forts mentalment, que han viscut situacions de tots colors en els últims dos anys i estan preparats. Poden estar millor o pitjor, però no serà per un tema psicològic”. 

La realitat dicta que els blanc-i-blaus encara no coneixen la victòria i que només sumen tres punts de quinze possibles. Tot el que no sigui derrotar l’Alabès, per tant, pot ser un cop dur per a un equip que, abans de la pròxima aturada per seleccions, haurà d’enfrontar-se al Sevilla i al Reial Madrid. Els blanc-i-blaus volen repetir el mateix resultat de l'últim precedent contra els vitorians (2-0), que va precedir un dolorós camí cap al descens. Un any i tres mesos després, els de Vicente Moreno volen que un triomf davant dels vitorians els serveixi com a punt d’inflexió i els permeti aixecar el vol. 

stats