JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Esports 16/02/2018

Ander Mirambell no passa el tall i es queda a les portes de la final olímpica

El patinador Javier Fernández obté la segona millor puntuació i dissabte lluitarà per les medalles

Nuria García
4 min
Ander Mirambell, a Pyeongchang

BarcelonaAnder Mirambell no disputarà la final olímpica de 'skeleton'. El català no ha aconseguit classificar-se entre els 20 millors en les tres rondes de classificació i, per tant, no ha aconseguit passar el tall per competir a la final. Tot i això, Mirambell ha aconseguit la seva millor actuació en una cita olímpica.

El pilot barceloní, que tenia per objectiu acabar entre els 15 millors en la que és la seva tercera participació olímpica després de Vancouver i Sotxi, ha baixat la pista en un temps de 51.59 i ha acabat 23è en total, un temps que el deixa fora del grup de 20 que disputen la quarta i definitiva ronda.

"Gràcies per empènyer el trineu, gràcies per fer història junts i gràcies per fer de l''skeleton' un esport de moda!", ha dit Mirambell al seu compte de Twitter. "El resultat no ha estat l'esperat però me'n vaig amb la millor baixada, ho he donat tot. Estem un esglaó per sota pel que fa al material! Comença un nou camí somrient", ha afegit el català.

L'or ha estat per al pilot local Jun Sungbin, que ha estat el millor en les quatre mànegues que s'han disputat. El representant dels Atletes Olímpics de Rússia, Nikita Tregubov, ha estat segon, seguit del britànic Dom Parsons.

Javier Fernández, segon després del programa curt

El patinador madrileny Javier Fernández ha aconseguit la segona millor puntuació en el programa curt de patinatge artístic sobre gel i, per tant, la matinada d'aquest dissabte lluitarà per les medalles. La millor puntuació ha estat per al japonès Yuzuru Hanyu, que defensa la corona olímpica. Hanyu, que tornava a la competició després de superar una lesió, ha estat brillant i ha aconseguit 118.68 punts, 4.10 més que el madrileny. Un altre japonès, Shoma Uno, ha acabat tercer.

"Quatre punts no són res", ha dit a l'agència EFE Fernández, que espera que aquesta matinada de divendres a dissabte sigui "un gran dia". El madrileny, que en la tercera cita olímpica persegueix la seva primera medalla, ha indicat que està "molt satisfet" amb el programa curt que ha fet. "Sí que estaria content amb un podi, però el somni seria ser el primer", ha afegit.

El patinador madrileny Javier Fernández, durant l'execució del programa curt

Amb els acords de 'Temps moderns' de Charlie Chaplin, Fernández ha clavat tots els salts del seu programa. Ha començat amb una combinació de quàdruple i triple 'toe' i ha seguit amb el que era el salt més complicat de la seva actuació, el quàdruple 'salchow', que també ha executat a la perfecció. El fet d'haver clavat aquest salt, que li ha donat més d'un maldecap durant la temporada, li hauria de donar confiança per encarar el programa lliure, en el que si compleix el que té estipulat, haurà d'executar en un parell d'ocasions. Un cop fet el triple àxel, només quedaven la seqüència de passes i les piruetes, en les quals el madrileny també excel·leix.

Hanyu, per la seva banda, ha fet canvis en el seu programa a última hora: tenia previst un quàdruple 'loop' que ha decidit canviar per un quàdruple 'salchow', un salt amb més dificultat i, per tant, que suma més puntuació. El japonès també ha clavat el triple àxel i la combinació de quàdruple 'toe' i triple 'toe'.

Per les medalles, a més d'ells dos, també lluitaran el japonès Shoma Uno i el xinès Boyang Jin. Per contra, els errors han condemnat el nord-americà Nathan Chen, que ha fet un programa per oblidar. Ha caigut al quàdruple 'flip' inicial (i, per tant, no ha completat el salt combinat), ha fallat en la recepció del quàdruple 'toe' i també en la del triple àxel i ha acabat 17è, amb 82,27 punts. El canadenc Patrick Chan, que també ha fallat, també ha acabat lluny de les medalles, sisè amb 90,01 punts.

Mathias Mayer acaba amb el domini noruec al supergegant

L'austríac Matthias Mayer, en acció a Pyeongchang

L'austríac Matthias Mayer, que als Jocs Olímpics de Sotxi 2014 va guanyar l'or en descens, ha aconseguit convertir-se aquest divendres en campió olímpic de supergegant i, de retruc, també ha acabat amb el domini noruec a l'especialitat. Així, s'ha convertit en el primer austríac que guanya l'or en supergegant des que ho va aconseguir, ara fa 20 anys, Hermann Maier a Nagano 98. Mayer ha baixat la pista olímpica en 1.24.44, és a dir, 13 centèsimes menys que el suís Beat Feuz, que ha estat plata, i 18 menys que el noruec Kjetil Jansrud, bronze.

Shiffrin, fora del podi de l'eslàlom femení

Hansdotter, or a la final d'eslàlom d'esquí alpí, ha pujat al podi amb Holdener (plata) i Gallhuber (bronze)

Després de guanyar l'or en la final de l'eslàlom gegant, la gran favorita per aconseguir la medalla d'or en la final l'eslàlom d'esquí alpí, la nord-americana Mikaela Shiffrin, ha quedat fora del podi després d'acabar quarta la prova definitiva. La sueca Frida Hansdotter ha estat la guanyadora, seguida de la suïssa Wendy Holdener i de l'austríaca Katharina Gallhuber.

stats