EL CLÀSSIC
Esports 06/10/2012

Tot un segle polititzant el clàssic entre el Barça i el Madrid

Els Barça-Madrid són una metàfora de la relació Catalunya-Espanya des de fa dècades. La politització d'aquest partit no és res de nou

Toni Padilla
1 min
POLÍTICA I FUTBOL 
 El Barça-Madrid del 1975 va ser el primer amb senyeres i pancartes després de la mort de Franco. El clàssic s'ha tornat a polititzar molt en els últims anys.

BarcelonaEl primer duel oficial entre el Barça i el Reial Madrid es va jugar el 3 de maig del 1902, ara fa 110 anys. Llavors ningú no podia imaginar que aquells dos equips arribarien a ser protagonistes d'una de les rivalitats més polititzades del futbol mundial, però les arrels d'aquesta rivalitat s'aferren a aquell 1902.

A Espanya, però, la politització del futbol és una pràctica gairebé tan vella com el mateix esport, tot i que la rivalitat que es viurà demà va tardar molt a agafar la forma actual. El diari ARA explora les arrels de la politització dels dos clubs per separat i el moment en què els dos equips esdevenen una metàfora de la relació Espanya-Catalunya. Amb les opinions de l'historiador Carles Santacana i del periodista Simon Kuper.

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

stats