BARÇA

Iniesta prefereix els clàssics "normals" dels que es vivien amb Mourinho

El migcampista manxec assegura que l'equip no prepara el partit contra el Madrid pensant en el 0-4 de la primera volta

Un clàssic és un partit que es caracteritza per la rivalitat a la graderia i a la gespa, per l'expectació mediàtica i per la contraposició de dos models de futbol. Tota la resta, tot el soroll i la polèmica postissa és, a ulls d'Iniesta, una cosa nociva. "Prefereixo els clàssics normals. No els que es van viure en aquells tres anys", diu el manxec, referint-se directament a l'època en què Mourinho era tècnic del Reial Madrid.

"Prefereixo els clàssics normals, els que s'han viscut tota la vida excepte tres anys. I crec que en línies generals tothom prefereix això, que es parli de futbol i de les coses del partit. Tot el soroll de fora penso que no li convenia a ningú. L'important és que això ja ha passat", responia des de la Ciutat Esportiva, just quan es compleixen cinc anys del pòquer de clàssics, amb Mourinho a la banqueta del Madrid i Pep Guardiola com a tècnic blaugrana.

Polèmica al marge, el Barça viu un moment de bonança esportiva i, a banda del liderat, també va poder  superar per golejada el seu màxim rival en el partit de la primera volta (0-4). "Afrontem el partit pensant en fer un bon joc, en fer la nostra feina. No en el que va passar a la primera volta o amb la diferència de punts", explica el manxec d'entrada.

" Fins ara hem viscut al dia a dia, mirant el futur però no a llarg termini. Perquè no serveix de res ser conservador o reservar-te en un tram de la temporada pensant en el final, perquè potser després et passa que arribes sense opcions". Per això, malgrat la distància i el favoritisme blaugrana, Iniesta explic que per l'equip el clàssic és: "Una final dins de les que ens queden fins a acabar la Lliga. Tot serà així".

El Madrid arriba al Camp Nou amb un nou entrenador, Zidane, que es va fer càrrec de l'equip al gener. "Com ha canviat? No ho sabria dir exactament, hauria d'estar dintre l'equip per saber-ho. Jo sempre el veig el Madrid com un equip perillós, que té bons jugadors i que ens ho faran passar malament si no fem bé les coses"

D'altra banda, Iniesta ha explicat que està "millorant" de les molèsties que va patir en el partit contra l'Arsenal i que espera que "pugui estar amb l'equip" sense problemes, el dissabte.