BARÇA
Esports Barça 06/11/2013

Un Barça amb dues cares supera el Milan (3 a 1)

Messi amb dos gols acaba amb el debat sobre la seva falta de punteria i mostra que cada dia es troba una mica millor

Albert Llimós
Els jugadors del Barça celebren el gol de Busquets contra el Milan

BarcelonaEl Barça ha certificat la seva classificació per vuitens després de superar 3 a 1 el Milan en un partit amb un guió que s'ha en més d'una ocasió aquesta temporada. Control absolut el primer temps, intercanvi de cops al segon període. Messi amb dos gols ha tancat el debat sobre la seva falta de punteria.

La primera oportunitat clara pels de Gerardo Martino ha arribat després d'una recuperació d'Andrés Iniesta a la frontal de l'àrea rival. Adriano ha estirat el camp fins a la línia de fons i la seva passada no l'ha pogut rematar Alexis per poc. Ha estat el primer avís seriós, al minut 20. Abans, dues fogonades de Neymar havien estat el més destacat.

El primer gol l'ha marcat Messi, absent amb la cita habitual de cara a porteria a la Lliga, però infal·lible a Europa. Una passada seva a Neymar, que va caure després d'un lleu contacte d'Abate amb el braç, l'ha penalitzat Milorad Mazic amb el màxim càstig. 11 metres per a Messi que ha rebentat la pilota. Un xut pel mig, amb ràbia, la mateixa que ha demostrat Messi en cridar la primera diana de la nit. Al minut 39, Busquets ha rematat sol una centrada lateral de Xavi i ha eixamplat distàncies. Busquets, ell sí gens habitual amb el gol, ha estat l'encarregat de flagel·lar els italians amb un gol d'estratègia. Abans del descans però, en la primera ocasió que Kaká ha superat Dani Alves, el brasiler del Milan ha buscat la passada al cor de l'àrea i la pilota, després de tocar en Piqué, ha acabat a la xarxa de Víctor Valdés. Excessiu mèrit pel Milan.

En el seogn temps, el partit ha canviat completament. El Milan ha introduït la figura de Balotelli i ha anat a buscar el Barça a la seva pròpia porteria. El partit s'ha convertit en un intercanvi de cops constant, on el Barça però, ha seguit sent superior. Kaká podria haver empatat el marcador, però l'ovació de la nit se l'ha endut Neymar amb un eslàlom entre quatre rivals que no ha pogut definir. Uns minuts més tard, Messi ha sentenciat el duel. Passada filtrada a Cesc, que li torna com si fos boia, i gol de Messi després d'endur-se la pilota entre dos rivals.