Barça
Esports Barça 01/12/2012

El Barça supera el rècord del millor inici de Lliga del Madrid 91/92 amb 13 victòries i un empat

Aquell Madrid va empatar a la 14a jornada, i l'equip de Tito Vilanova ho ha millorat amb la victòria d'aquest dissabte contra l'Athletic Club

A.s.
1 min
Gerard Piqué celebra un dels gols de Messi contra l'Athletic Club

BarcelonaAmb la victòria sobre l'Athletic Club el Barça de Tito Vilanova ha entrat a la història de la Lliga espanyola amb el millor inici de temporada de tots els temps. Cap altre equip des del 1928 havia començat una Lliga amb 13 victòries i un empat en 14 partits.

El rècord anterior, i que avui ha superat Tito Vilanova, el tenia el Reial Madrid de la temporada 1991/92. Aquell equip dirigit per Radomir Antic va aconseguir 12 victòries i un empat en 13 partits, abans d'empatar els dos següents contra el Saragossa (1-1, jornada 14) i l'Oviedo (0-0, jornada 15). En la 16a, els blancs van encaixar la primera derrota a la Lliga contra l'Atlètic de Madrid (2-0).

Aquell Madrid, però, no va guanyar la Lliga, ja que el president Ramon Mendoza va destituir Antic quan el Madrid era líder perquè no jugava bé, segons ell. Leo Benhacker va agafar el club blanc i es va començar a desinflar fins que van acabar perdent la Lliga en l'últim parit a Tenerife. Aquella Lliga la va guanyar el Barça, la segona de les quatre del Dream Team.

stats