Barça

La fiscalia accepta substituir la condemna de presó a Messi per una multa

El jugador haurà de pagar 255.000 euros, en cas que l'Audiència de Barcelona accepti les condicions del fiscal

La fiscalia accepta substituir per una multa de 255.000 euros la condemna a 21 mesos de presó que l'Audiència de Barcelona va imposar al futbolista Lionel Messi per defraudar 4,1 milions d'euros a Hisenda. Tampoc s'oposa que li sigui suspesa l'entrada a presó, perquè no té antecedents penals, sempre que no es cometi cap més irregularitat en un període de tres anys. És el que havia demanat la defensa de Messi i el seu pare, després que el Tribunal Suprem confirmés el mes de maig passat la condemna per frau fiscal al futbolista.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la fiscalia s'ha mostrat favorable a la suspensió de la pena de presó de Messi i el seu pare en un escrit que va presentar ahir davant la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, que els va condemnar a 21 mesos de presó per un frau de 4,1 milions en els exercicis de 2007, 2008 i 2009.

La condició del fiscal és que a Messi se li imposi la quota màxima, que són 400 euros per dia. Això suma una quantitat de 255.000 euros. En cas que la sala rebutgi la substitució dels mesos de presó per una multa, la fiscalia ha manifestat que no s'oposa que li sigui suspesa l'entrada a presó, sempre que la família Messi no torni a delinquir en un període de tres anys. Si ho fessin, podrien tornar a ser condemnats a entrar a la presó per cobrir les dues penes.

El ministeri públic qualifica Messi i el seu pare de "delinqüents primaris", perquè no tenen antecedents penals, i ha acceptat suspendre la pena perquè van acceptar tornar a Hisenda els 4,1 milions d'euros, de manera que no queden quantitats pendents de pagament en concepte de responsabilitat civil.

El juny passat, Messi va declarar que no tenia coneixement de l'entramat societari que hi ha al darrere del frau fiscal, que ell "jugava" a futbol i "confiava en els advocats" (el despatx Juárez Veciana Abogados). "No tenia idea de res", va afirmar el jugador, que signava els contractes sense llegir-los. "Ho signava perquè confiava en el meu pare, signava perquè ell m'ho deia", ha dit davant les preguntes de la fiscal Raquel Amado. "Jo sabia que firmàvem acords amb diferents patrocinadors i que havia de fer anuncis, promocions i fotos, però després on anaven els diners no ho sabia", va explicar l'argentí davant del tribunal.