Esports Barça 22/09/2012

Guardiola diu a Mèxic que tornarà a entrenar quan recuperi les ganes

L'extècnic del Barça va participar en una jornada convocada per la Fundació Telmex i va parlar del seu pas pel Barça amb 10.000 universitaris

Efe
2 min

Mèxic"No sé quan tornaré. Vaig dir que aquest any no entreno, i si tinc ganes d'entrenar, ho faré, però ara on en tinc", va dir Josep Guardiola a Mèxic, on es va traslladar per participar en un fòrum convocat per la Fundació Telmex, del magnat mexicà Carlos Slim. L'extècnic del Barça va tancar una jornada en què també van participar l'exprimer ministre britànic Tony Blair i l'expresident de Brasil Luiz Inácio Lula Da Silva.

L'entrenador va dialogar durant una hora amb 10.000 becaris de la fundació a l'Auditori Nacional de la capital mexicana en el marc d'un programa titulat 'Mèxic Segle XXI: capturant el futur'. Els va explicar anècdotes i va compartir algunes intimitats del seu pas pel Barça. També va parlar del secret del club, que va guanyar 13 dels 18 títols que va disputar i va recordar que l'esport el va ajudar a entendre la vida. "S'ha acabat el temps que quan perdia estava trist i quan guanyava estava content, això ho vaig perdre, se'm va acabar, i per això vaig deixar d'entrenar", va explicar. "A tots els agradava jugar al futbol, aquest és el secret del Barça i quan un fa alguna cosa que li agrada, la resta surt sols. Ells arribaven a l'entrenament sense cap ordre i es posaven a practicar", va comentar.

Els oients també li va demanar si és català o espanyol, i Guardiola va comentar que en el món ja no hi ha fronteres, i va dir que li agradaria anar a França per aprendre francès. "Estimo molt Catalunya, estimo molt els meus pares. Em van donar la seva llengua, i som un país petit", va explicar.

L'exjugador del Barça va dir que havia gaudit del temps que va entrenar el club blaugrana. "Mai vaig arribar al Barça pensant que hi estaria tota la vida. Vaig passar-hi una etapa, ho vaig passar bé, i es va acabar", va dir. I va respondre "Mai se sap, a Nova York s'hi està bé, hi estaré un any" quan el públic li va preguntar si algun dia podria ser l'entrenador de la selecció espanyola de futbol.

Sobre l'estil del Barça, Guardiola va dir que es tractava de fer passar una bona estona a la gent a l'estadi i a casa. "Això ho vam transmetre i ho vam aconseguir, va ser bo fer feliç la gent, el públic es divertia veient jugar a futbol i jo simplement vaig seguir una tradició al club que va iniciar Johan Cruyff, a més de comptar amb un gran grup de seguidors", va dir el tècnic de Santpedor.

De Lionel Messi, va dir que "tot el que en pugui dir serà insuficient, més enllà del seu talent i que sigui competitiu, és un exemple de superar-se dia a dia. Li agrada jugar, però el que més li agrada és guanyar".

stats