Barça
Esports Barça 06/04/2013

Homenatge a Antoni Ramallets i Josep Seguer

El Barça i l'Agrupació Barça Jugadors, ha fet aquest acte a la Sala París del Camp Nou. Ramallets no hi ha pogut assistir per una lleu bronquitis

Ara
2 min

BarcelonaEl FC Barcelona i l'Agrupació Barça Jugadors han homenatjat aquest dissabte els exfutbolistes Josep Seguer i Antoni Ramallets, dos dels jugadors que van formar part del mític 'Barça de les Cinc Copes'. Un acte on no hi ha pogut assistir Ramallets per una lleu bronquitis.

L'homenatge ha tingut lloc a la Sala París del Camp Nou, i hi han assistit el president del Barça, Sandro Rosell, i el de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda. A més d'altres exjugadors, familiars i antics companys de vestidor. Un acte que ha presentat el periodista Pere Escobar.

Josep Seguer

Nascut a Parets del Vallès l'any 1923, Josep Seguer va dedicar tota la vida al FC Barcelona. El 1940 va ingressar a l'equip amateur del Barça i el 1943 va arribar al primer equip, en què va estar catorze anys. Va començar com a interior i en aquesta posició va guanyar els títols aconseguits a la dècada dels quaranta. Potser perquè tenia una gran capacitat d'adaptació a qualsevol posició, a Seguer no li va costar passar d'interior a lateral. Per la seva gran tècnica i resistència física es va convertir en una de les pedres angulars de l'equip de les Cinc Copes. El 1959 va penjar les botes i va passar a exercir d'entrenador. Va ser el segon tècnic de Salvador Artigas i es va convertir en primer entrenador quan aquest va ser cessat, als inicis de la temporada 1969-70. El 1970 va ser el primer entrenador del Barça Atlètic.

Antoni Ramallets

Nascut a Barcelona el 1924. El FC Barcelona el va fitxar procedent de l'Europa, però el 1949 una lesió del titular Velasco li va donar l'oportunitat de jugar. I va demostrar les seves grans qualitats: veloç, àgil i molt llest. Va jugar en una de les etapes de màxima esplendor del Club, tant en l'època de les Cinc Copes com la d'Helenio Herrera. En l'àmbit internacional es va consagrar en el Mundial del 1950, al Brasil, on va rebre el sobrenom del Gat de Maracanà. El 1962 va rebre un emotiu homenatge de l'afició blaugrana en un partit entre el Barça i l'Hamburg. Actualment és el soci més antic de l'Agrupació Barça Jugadors.

stats