Barça

Josep Maria Bartomeu presenta els canvis a la directiva del Barça

Manel Arroyo passa a ser vicepresident i Toni Freixa deixa de ser el portaveu del club

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha donat a conèixer aquest dilluns els canvis que hi ha hagut a la junta directiva del club. El més destacat és la incorporació de Manel Arroyo com a nou vicepresident, que combinarà la seva tasca de l'àrea de Mèdia amb la de Comunicació.

L'altre gran novetat és que Toni Freixa deixa de ser el portaveu del club. Un càrrec que, de moment, no ocuparà cap directiu, i serà el meteix Manel Arroyo qui "decideixi després de cada reunió de Junta quin directiu surt a parlar, en funció dels temes tractats", ha dit Bartomeu.

D'altra banda, Dídac Lee Dídac Lee deixa l'àrea econòmica, Eduard Coll passa a ser vicepresident i secretari de la Fundació, i Javier Bordas passa a ser el representant a la Federació Espanyola de Futbol, a més d'encarregar-se de les relacions amb les federacions nacionals on hi juguin futbolistes blaugranes.

"Avui ha començat una nova etapa d'aquesta junta directiva que presideixo. Ens queda molt camí a recórrer fins al 2016 i avui hem decidit fer uns canvis, fruit d'una necessitat de renovar energies i multiplicar el serveis del directius al club", ha dit el president.

Pel que fa al canvi de portaveu, Bartomeu ha aclarit: "No tenim cap problema de comunicació. Aquest canvi, aquesta nova vicepresidència no és per com ho estan fent. Volem fer un pas més en la gestió de la comunicació, no només al nostre país sinó també a nivell global. El Barça ha d'estar a tot el món i per això hem fet aquest canvi. Li donem molta importància i n'esperem molt".

Bartomeu també ha explicat que té al cap la possibilitat d'incorporar un nou directiu a la junta (actualment hi ha 19 membres), però que no prendran una decisió fins la següent junta. "No hi eren tots els directius i m'interessa parlar-ne amb tots ells".

Cruyff i l'Espai Barça
D'altra banda, el president també ha parlat de Johan Cruyff, que va deixar de ser president honorífic poques setmanes després que Sandro Rosell accedís al càrrec de president. "Hem tingut contacte amb algunes persones properes a Cruyff. Seguirem parlant. És una persona molt apreciada i distingida al nostre club. Crec que les coses, a poc a poc, tornaran a la normalitat".

També s'ha fet ressò de l'Espai Barça un dels grans projectes d'aquesta junta directiva. El president ha reiterat la voluntat de tirar-lo endavant i ha assegurat que el referèndum "no serà plebiscitari", en el sentit que si el resultat és negatiu la junta no se sentirà debilitada.

Messi, "el més ben pagat del món"
Per últim, el president del Barça ha parlat de Leo Messi. Bartomeu ha explicat que ha parlat amb el seu pare "igual com s'ha parlat amb tots els agents dels jugadors per informar-los dels canvis al club", i ha dit que, malgrat que no s'ha treballat en la renovació i ampliació de contracte, la voluntat de la junta és que l'argentí millori la seva fitxa: "És el millor futbolista del món i volem que també sigui el més ben pagat".