BARÇA
Esports  /  Barça 11/06/2015

Agustí Benedito: "Són unes eleccions obertes. Hi ha partida"

El precandidat a la presidència del Barça ha comparegut en roda de premsa, l'endemà de la convocatòria d'eleccions

Martí Molina
3 min
Agustí Benedito s'ha presentat com a precandidat a les eleccions del Barça / FRANCESC MELCION

BarcelonaAgustí Benedito ha comparegut aquest dijous en roda de premsa, l'endemà que la junta gestora convoqués eleccions al Barça. "Estem en condicions de presentar una alternativa per un Barça transversal i potent, amb un equip que ja portem treballant des de fa temps", ha dit el precandidat, en un acte fet a la seva seu de campanya.

"Quan es van acabar les eleccions anteriors vam fer dues promeses. Una és que no faríem oposició i l'altra és que ens tornaríem a presentar. Hem complert la primera i ara complim la segona", ha justificat Benedito per anunciar la seva precandidatura, que aspira a convertir-se en candidatura oficial un cop hagi recollit les firmes necessàries.

Benedito ha presentat el seu eslògan de campanya: 'Ara és l'hora, fem-ho junts!', i ha argumentat el motiu d'aquest lema: "Ara és l'hora vol posar el focus en la transcendència d'aquestes eleccions. És una transcendència similar a la del 1953, quan es va decidir entre anar al Camp Nou o remodelar les Corts. Va ser una decisió transcendental per la història del club. I ara estem en una tessitura similar. El proper mandat haurà de decidir projectes de 1.000 milions d'euros".

Sobre la segona part, el 'fem-ho junts!', ha dit: "Sóc partidari de les discrepàncies, crec que ens enriqueix. Però considero que aquestes discrepàncies, els darrers anys, han anat massa lluny. Ara hem d'obrir una nova etapa en què hem de ser capaços de veure les coses bones que va fer el president Laporta, les que va fer el president Rosell i les que va fer el president accidental Bartomeu, que també en va fer de bones".

Benedito ha explicat que una de les primeres coses que farà si arriba a la presidència és proposar a l'assemblea de compromissaris que es retiri la demanda de l'acció de responsabilitat.

El precandidat considera que "les eleccions són obertes, hi ha partida", i creu que "al contrari del que pensen molts, aquestes no seran unes eleccions entre dos. Tots hem fet les nostres enquestes, però l'enquesta de debò serà el dia que presentem les signatures", comenta Benedito. "Tenim per endavant 38 dies apassionants".

Sobre els moviments de Bartomeu en el seu darrer dia de mandat, renovant Luis Enrique i Alves, ha comentat que "fins a l'últim moment, l'últim segon, ha pres decisions de caire electoral. Està en el seu dret de fer-ho. Veurem quin resultat li dóna". En qualsevol cas ha assegurat que la seva continuïtat és positiva.

Bartomeu no ha volgut respondre a algunes preguntes, com les referents al patrocini de Qatar o al Nou Espai Barça, i ha emplaçat els periodistes a la propera setmana, quan es faran noves conferències de premsa. En canvi, ha assegurat que no formarà part de cap altre candidatura ni que proposarà un canvi estatutari perquè el president passi a cobrar.

Una de les incògnites és el paper de Joan Laporta en aquestes eleccions. "No sé què farà, però jo compto que hi va. Jo l'animo a fer-ho. Potser la campanya llavors puja de nivell i de tensió, i és una incògnita com reaccionarem tots. En qualsevol cas, considero que no és bo que sigui el nou president del Barça i en el seu dia ja explicaré el per què".

Pel què fa a la data, el dissabte 18 de juliol, considera que està pensada "perquè hi hagi poca participació". "Creuen que els afavoreix", ha afegit Benedito, que està "convençut" que la participació serà "força més baixa que a les darrere eleccions".

"Per què cal fer unes eleccions després d'un triplet? D'entrada, perquè calen des del moment que ocupa la presidència un soci que ningú no ha votat. I de l'altra, perquè és un mandat molt transcendent (fent referència al Nou Camp Nou) que condiciona les properes deu o onze presidències", ha conclòs.

stats