Esports  /  Barça 18/07/2017

El Barça treu pit i diu que no apujarà els abonaments per vuitè any consecutiu

El vicepresident Jordi Cardoner assegura que són "els més econòmics d'entre els grans clubs d'Europa" i destaca que veure un partit a la tribuna del Camp Nou costa 39 euros de mitjana

Martí Molina
2 min
Jordi Cardoner

BarcelonaEl Barça no apujarà els abonaments dels socis. Per vuitè any consecutiu, les localitats del Camp Nou tindran el mateix preu amb el mínim increment de l'IPC, una mesura que el club defensa com una "promesa electoral" i de la qual treu pit, i afegeix que són "els més econòmics d'entre els grans clubs d'Europa".

El vicepresident Jordi Cardoner ho ha assegurat durant el balanç de l'àrea Social. Des del 2010 que el Barça no incrementa el preu. "Va ser una promesa electoral. No totes es poden complir, però aquesta sí", ha comentat Cardoner, que comença a comptar en l'any que van entrar a la junta directiva amb Sandro Rosell com a president.

Preu dels abonaments per partit

Segons dades que ha facilitat el Barça, veure un partit a la tribuna del Camp Nou per a algú que té abonament costa de mitjana 39 euros. Al Reial Madrid, i segons dades del club blaugrana, el preu "és més del doble", 82 euros. El rànquing l'encapçala el PSG francès amb una mitjana de 111 euros per partit a tribuna. "Això demostra que és compatible tenir el millor equip del món amb una comptabilitat i unes finances sostenibles", insisteix Cardoner.

Tot i aquesta afirmació, el club va eliminar fa uns anys el partit de la Supercopa d'Espanya de la llista de partits que entren en l'abonament, fet que ha sigut criticat per alguns socis i qualificat de pujada encoberta.

El balanç de l'àrea Social ha desvelat que el club té actualment 1.246 penyes, de les quals, un 36% a Catalunya (447), un 55% a la resta de l'Estat (692) i un 9% a l'estranger (107). Cardoner ha destacat positivament aquesta última dada, ja que en l'últim any el club té 16 penyes noves, i més del doble respecte del moment en què van entrar a la directiva del club (52 el 2010). El directiu ha definit aquest augment com a "evangelització" del barcelonisme arreu del món.

El vicepresident ha donat dades de les penyes, que tenen en total 152.593 penyistes. Només un 10,5% dels quals, però, són socis, el que representa unes 16.000 persones, aproximadament.

El cas del VIP Experience

Per últim, Cardoner ha respost a les preguntes sobre l'informe de TV3 referent al Seient Lliure i al VIP Experience. El vicepresident ha assegurat que el club ha rebut "moltes trucades" al respecte d'això i que "la gran majoria eren per queixar-se de les formes i els continguts que va transmetre TV3". Segons Cardoner, doncs, la majoria dels socis "han entès com a absolutament normal" la política del club.

Paral·lelament, i en el cas dels turoperadors, el vicepresident s'ha referit al senyor Lluís Crespo, penyista i propietari d'una d'aquestes empreses que venen entrades per als partits. Cardoner ha assegurat que Crespo "porta 25 anys" fent aquesta tasca i que aquesta "fidelització" el fa passar per davant d'altres empreses, encara que pugui tenir una efectivitat de vendes més baixa.

stats