ELECCIONS BARÇA 2015
Esports Barça 19/06/2015

Bartomeu es presenta: "Vam agafar un club al 2010 amb una excel·lència esportiva, però insostenible econòmicament""

És el cinquè precandidat a les eleccions del Barça que explica el seu projecte

A.l.
2 min
Josep Maria Bartomeu s'ha presentat com a precandidat a les eleccions del Barça / PERE TORDERA

BarcelonaNova irrupció a l'escenari electoral. Josep Maria Bartomeu ha presentat el seu projecte per als comicis del 18 de juliol del 2015. Ho fa amb un equip continuista, una llista de 15 persones (a les que se sumaran Joan Bladé i Josep Ramon Vidal-Abarca, que formen part de la gestora), 4 de les quals són novetat: Oriol Tomàs, Emili Rousand, Enrique Tombas i Maria Teixidor. "Seguim creixent, seguim guanyant" i "Bo per al Barça", són els dos grans lemes de la precandidatura de Bartomeu, amb un 'B' gegant que s'assembla a un '3', rememorant el triplet. "Ens presentem en un club líder al món a tots els àmbits", ha dit el precandidat, amb un missatge cap a Joan Laporta: "Vam agafar un club al 2010 amb una excel·lència esportiva, però insostenible econòmicament". "Quan ho fem tot junts, els culers som imbatibles", ha sentenciat.

Bartomeu ha defensat la seva gestió en aquests últims anys: "Tenim Messi en la seva millor versió, tenim trident i tenim triplet". El precandidat ha dit que ho han fet sense fer "soroll". "El Barça actual viu una situació envejable, però ens calen moltes coses a fer fins al 2021", ha dit l'aspirant a la presidència del club, i ha posat èmfasi en la gestió econòmica que han dut a terme durant els últims anys i que han portat el club als 600 milions d'ingressos. "L'única oferta seriosa és la de Qatar Airways", ha asseverat: "Una bona raó són els diners, les altres companyies no arribaven a aquest nivell".

En aquest sentit, Bartomeu s'ha referit al fet que quatre dels sis precandidats sorgeixen del mateix projecte que va liderar Laporta el 2003: Benedito, Freixa i els propis Bartomeu i Laporta. "El canvi el 2003 el va fer Ronaldinho. És una bona fornada de directius. Sandro era qui tenia més experiència", ha explicat.

Sobre els canvis a fer de cara a la propera temporada, Bartomeu ha dit que recuperarà la figura del director tècnic. Bartomeu ha negat que aquest nom del director esportiu hagi estat "pactat" amb Luis Enrique, però ha volgut destacar que l'asturià, havent renovat, està compromès amb el club. L'expresident ha dit que s'havia de renovar l'entrenador per acabar amb les especulacions sobre el seu futur. I, a diferència d'altres precandidats, diu que no ha rebut cap oferiment per part de Sergio Ramos. Tampoc ha valorat la possibilitat de fitxar Paul Pogba.

"Li pesi a qui li pesi, Neymar juga al Barça", ha dit sobre el cas del brasiler i la judicialització que ha viscut l'entitat en els últims mesos. "No sé si som favorits o no, però la gent ens anima constantment a seguir", ha dit sobre l'hipotètic favoritisme que li atorguen les enquestes a dia d'avui. "Vull tenir un paper actiu, vull explicar el projecte. Portem un temps amb una gestió més que bona, volem fer el molt més que un club", ha detallat.

"Som gent compromesa amb el nostre país, amb la nostra història, amb la llengua. La via catalana ha passat pel Camp Nou, hem apuntat el Barça al dret a decidir, hem jugat amb la senyera", ha defensat Bartomeu per posar de relleu que el catalanisme també és bandera del seu projecte.

stats