BARÇA
Esports Barça 20/12/2015

Hegemonia europea, hegemonia blaugrana

Dels dotze títols disputats fins ara al Mundial de Clubs, el Barça n'ha guanyat tres

A. L.
2 min
Palmarès del Mundial de Clubs / ARA

BarcelonaTres títols en set anys certifiquen l’hegemonia del Barça en el futbol mundial. Primer amb Pep Guardiola i ara amb Luis Enrique el conjunt català ha demostrat el seu domini absolut des que es juga el Mundial de Clubs, que va néixer l’any 2000 i del qual s’han celebrat 12 edicions.

Ni Estudiantes, ni Santos, ni River Plate. Aquesta generació, quan arriba a una final d’una cita d’aquesta magnitud, no falla, i els últims dos títols els ha aconseguit amb una superioritat aclaparadora, amb golejades 4-0 i 0-3 contra el Santos de Neymar i River Plate, recolzat amb més de 15.000 argentins a les grades de Yokohama. La diferència respecte el futbol sud-americà creix any rere any, i més quan hi ha Messi al camp, jugant del bàndol europeu: els triomfs més grans dels últims anys els ha aconseguit el Barça.

D’aquesta manera, amb la victòria contra els 'millonarios', cinc jugadors blaugranes sumen ja els tres títols de la història de l’entitat catalana en aquest torneig, els supervivents de l’any 2008, quan va arrencar el projecte guanyador d’aquest Barça: Gerard Piqué, Sergio Busquets, Dani Alves, Leo Messi i Andrés Iniesta. A més, el migcampista manxec ha jugat quatre finals, ja que també va participar en la cita de l’any 2006, quan el Barça liderat per Ronaldinho –i amb Messi lesionat– va caure 1-0 amb Internacional de Porto Alegre.

Sud-amèrica s’allunya

En els últims nou anys, des del 2007, només una vegada el títol ha anat cap a Sud-amèrica, el 2012, quan el Corinthians va sorprendre el Chelsea i va sumar el seu segon títol al Mundial de Clubs, situant-lo en el segon lloc en el rànquing de trofeus. Hegemonia europea després que les tres primeres edicions anessin cap a Brasil. Precisament el Corinthians va ser el primer club que va aixecar el trofeu, en la primera edició celebrada l’any 2000 al mateix Brasil, i derrotant a la final els seus compatriotes del Vasco de Gama. Després es va obrir un parèntesi en què va tornar-se a disputar en el format d’Intercontinental, fins que el 2005 va aixecar el títol el Saõ Paulo i el 2006 l’Internacional de Porto Alegre va superar el Barça de Frank Rijkaard.

Amb el seu tercer triomf, el Barça també es posa a un pas dels clubs amb més títols entre Intercontinentals i Mundials de Clubs, el Milan i el Reial Madrid, que tenen a les seves vitrines tres trofeus de quan se celebrava entre el campió de Sud-amèrica i el campió d’Europa, i una de més recent, ja en el format que va impulsar la FIFA amb el nou mil·leni. Amb tres, s’hi troben Peñarol, Nacional i Boca Juniors –tots els trofeus en l’antic format–, i Inter de Milà, Bayern Munich i Saõ Paulo –dos triomfs a la Intercontinental i un al Mundial.

A més, el Barça amplia el seu palmarès internacional, eixamplant la diferència respecte la resta d’equips: 22 títols oficials a nivell internacional per als blaugranes, dos més que Reial Madrid i el Milan.

stats