BARÇA
Esports Barça 30/08/2012

Dues errades defensives condemnen el Barça i el Madrid guanya la Supercopa d'Espanya (2-1)

Higuaín i Cristiano marquen dos gols en vuit minuts en una primera part del Barça per oblidar. El gol de Messi, amb els de Vilanova jugant en inferioritat després de l'expulsió d'Adriano, no ha estat suficient

Nuria García
Víctor Valdés salta per rebutjar una ocasió del Madrid

BarcelonaDues errades defensives han condemnat el Barça en la tornada de la Supercopa d'Espanya. Els de José Mourinho han fet dos gols en vuit minuts (al minut 10 i al 18), tot i que el Barça ha intentat remuntar en inferioritat numèrica (Adriano ha estat expulsat amb vermella directa), el gol de Messi no ha estat suficient.

El Reial Madrid ha aprofitat dues errades defensives del Barça per avançar-se en el marcador i posar l'eliminatòria a favor seu. Al minut 10, una errada de Mascherano en defensa l'ha aprofitat Higuaín per fer el primer. Mascherano no ha pogut rebutjar i Higuaín no ha perdonat davant Valdés. I al minut 18, Cristiano ha rebut una pilota a l'espai i cap jugador l'ha marcat, ja que Piqué ha anat a tapar porteria. El fort xut del portuguès l'ha tocat Valdés, però la pilota ha acabat al fons de la porteria.

Els de José Mourinho jugaven al contracop i se sentien còmodes, mentre que el Barça ha començat el partit perdut. Valdés ha estat el protagonista de la propera jugada ja que ha salvat el tercer quan Higuaín es quedava sol davant el porter blaugrana. Al minut 23, l'àrbitre ha anul·lat un gol al Madrid per una falta prèvia de Pepe i al minut 27, el col·legiat ha expulsat Adriano amb targeta vermella directa per fer falta sobre Cristiano sent l'últim home.

A partir del minut 30, el panorama ha canviat. El Madrid ha baixat la intensitat i el Barça, tot i jugar amb un jugador menys, ha començat a despertar i a fer-se amb el control del partit. La primera jugada de perill del Barça ha arribat en el minut 36, quan Iniesta ha centrat, però Jordi Alba no ha pogut rematar. Fregant el descans, Xabi Alonso ha fet una falta sobre Messi i el crac argentí ha aconseguit un gran gol de falta directa que donava esperances als blaugranes per a la segona part.

Després del descans, el Barça ha aconseguit tenir la possessió i el control. Una pilota llarga de Mascherano per a Alba ha estat la primera mostra, just abans que Casillas salvés el Madrid. Una gran passada de Mascherano per a Pedro, però el porter madridista ha pogut atrapar la pilota (min 61). Tot just tres minuts més tard, novament Pedro ha posat a prova Caillas. El canari ha arrencat des del mig del camp i ha superat Sergio Ramos, però s'ha quedat sense espai i el seu xut l'ha tret el porter.

El Reial Madrid s'ha tirat enrere i ha esperat el Barça a la seva àrea, només sortint a la contra. Tito Vilanova ha fet debutar Alex Song fent-lo sortir al terreny de joc en el lloc de Sergio Busquets (min 74). Els de Tito Vilanova han incrementat la pressió amb el pas del minuts i cada cop han sovintejat més l'àrea d'Iker Casillas. El Madrid, veient que el Barça podia empatar i endur-se la copa, ha provat sort amb un xut de Cristiano Ronaldo que Valdés ha aturat.

REIAL MADRID 2

BARÇA 1

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Di María (Callejón 78'), Özil (Modric 83'), Cristiano Ronaldo; i Higuaín (Benzema 81').

Barça: Valdés; Adriano, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Busquets (Song 74'), Iniesta; Pedro (Tello 81'), Messi i Alexis (Montoya 31').

Gols: 1-0 (10') Higuaín. 2-0 (18'). Cristiano Ronaldo. 2-1 (44') Leo Messi.

Àrbitre: Mateu Lahoz (col·legi valencià). Targetes grogues: a Mascherano (13'), Pepe (20'), Arbeloa (36'), Piqué (49'), Khedira (62'), Xabi Alonso (73'). Targetes vermelles: directa a Adriano (27').